RECONSTRUCTING REALITY
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.femalefilmfestival.se

IFEMA – Almost Heaven (Förfilm: Reconstructing Reality)

ALMOST HEAVEN
Regissör Carol Salter Land Kina, UK År 2017 Längd 75 min Språk Kinesiska Undertexter Engelska
17-åriga Ying Ling har, liksom många tonåringar i hennes generation, åkt hemifrån för första gången i sitt liv. Hon har flyttat från sin lilla hemby till en av Kinas blomstrande industristäder för att hitta arbete. Trots sin rädsla för spöken har hon börjat som lärling på en enorm begravningsbyrå i Hunans provinshuvudstad Changsha.
ALMOST HEAVEN behandlar döden, ungdomarna och de sörjande familjerna med yttersta respekt, och lyckas samtidigt skildra glädjen och den barnsliga humorn hos de unga huvudpersoner som lyser upp byråns långa mörka korridorer. Det är en undersökning av dödens mening lika mycket som en eloge till livet och vad det innebär att vara ung i dagens Kina.

FÖRFILM: RECONSTRUCTING REALITY
Regissör Alice Wong Land Kina, Nederländerna År 2016 Längd 10 min Språk Engelska, kinesiska Undertexter Engelska (endast under kinesiskt tal)
En experimentell kortfilm om hur informationen formar våra sinnen och verklighetsuppfattning. Med en personlig historia som röd tråd använder Alice Wong hittade bilder, kända filmsnuttar och olika röster i ett collage som berättar hur verkligheten konstrueras och rekonstrueras gång på gång.

_______________________________________

IFEMA INTERNATIONAL FEMALE FILM FESTIVAL MALMÖ
IFEMA är en filmfestival med fokus på kvinnliga regissörer från runt om i världen. Årets festival är den 12:e i ordningen och äger rum 9–15 april. Välkommen till samtal, mingel, regissörsbesök och massor med film på Biograf Panora och utvalda platser i Malmö. Årets tema är GRÄNSER med ett särskilt fokus på KINA. IFEMA arrangeras av Imagenes del Sur/Bilder från Söder. Mer information om festivalen hittar du på:
www.femalefilmfestival.se
www.facebook.com/ifemafilmfestival

FOR INFORMATION IN ENGLISH, PLEASE VISIT OUR WEBSITE.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.