• Arrangör:
 • Kategori:
 • Hemsida: https://babelmalmo.se

Iiris Viljanen & Stina Ekblad

I Ingen vet alls hur jag har det hörs två starka finlandssvenska röster – Stina Ekblad och Iiris Viljanen i ett konstnärligt möte i S:t Johannes kyrka, lördagen den 18 maj. De växte upp i grannbyar i Österbotten, men träffades i Stockholm. Tre decennier skiljer dem åt men de delar ett barnsligt österbottenlöst mörker och en känsla för spovar och vårljus.

Ingen vet alls hur jag har detIiris Viljanen och Stina Ekbladz
”Ingen vet alls hur jag har det
Livet är konstigt nu”.

Om livskriser i folkdräkt och livet just nu. Om mormor, mammor och det inre barnet med råddigt hår. Om naturen som tröstar oss efter våra själsliga uppvaknanden vid Slussen. Om att komma hem och komma bort. Om giftiga liljekonvaljer – och om huruvida bussen upp till Vasa tar med svenskar som vill på?

”Så blev man kvinna. Man stadgade sig. Man bröt upp. Man bröt ihop. Man hittade sig själv. Det var inte alltid så roligt. Man satte fan i båten och började ro. Man rodde och rodde och kom aldrig till stranden, för det är en del av själva fanskapet.”

Stina Ekblad är född 1954 i Solf, Österbotten. Hon har länge tillhört Dramatens fasta ensemble, under större delen av sin karriär har hon varit verksam i Sverige och har medverkat i en lång rad produktioner på Dramaten. De senaste produktionerna hon medverkade i var Elektra, Tintagiles död och Kvinnostaden. Stina är ofta verksam som recitatör av lyrik.

Iiris Viljanen är född 1988 i Tölby, Österbotten. Hon är sångerska, pianist och låtskrivare och sedan 2006 bosatt i Sverige. 2016 solodebuterade hon och har sedan dess släppt album som Mercedes, Den lilla havsfrun och En finsk jul. Viljanen sjunger och rappar på österbottnisk dialekt.

Medverkande:
Stina Ekblad – skådespelare
Iiris Viljanen – sång, piano, orgel, rhodes
Martin Höper – bas
Simon Lägervik Sjöstedt – gitarr, mandolin, piano
Nino Keller – trummor

Dramaturg och regiöga: Irena Kraus
Illustration: Anja Reponen
Fotograf: Margareta Bloom Sandebäck

VAD: Iiris Viljanen + Stina Ekblad LIVE – Ingen vet alls hur jag har det
NÄR: Lördag 18 maj 2024, dörrar 17:30, på scen 18:30
VAR: Rådmansgatan 20, Malmö – Sankt Johannes kyrka
FÖRKÖP: 445 kr
ÅLDER: 13 år
SPOTIFY: Iiris Viljanen

 • Plats : S:t Johannes Kyrka, Rådmansgatan 20, Malmö
  Datum : lördag 18 maj
  Tid : 18:30 , ( Dörrar öppnar 17.30 )
  Priser :
  • Entré: 445 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp Förköpet stänger: 2024-05-18 16:30