Matkaravan på Möllan

Efter en tur tillsammans med Malmös mesta matnördar, det vill säga guiderna på Matkaravan, blir du inte bara mätt på smakprover, utan också på kunskap. Genom att besöka handlarna på Möllevångstorget tar vi dig med på en sensorisk resa bland asiatiska grönsaker, kryddor från mellanöstern, mogna ostar och ett och annat nynordiskt inslag. Karavanerna anpassas efter säsongen och vilken guide som leder turen, så vi törs garantera att ingen tur är den andra lik.

Matkaravan är Malmös ursprungliga matvandringsarrangör, och vi har över tio års erfarenhet av att guida matintresserade till nya smakupplevelser. Alla våra guider är proffs i matbranschen, och har exempelvis arbetat som kockar, sommelierer och matjournalister.

Under en Matkaravan på Möllevångstorget lär du känna nya smakkamrater från hela världen! Du vandrar, doftar och smakar dig igenom två timmar med alla sinnen på helspänn och upplever mat från olika kulturer och regioner. På köpet får du under turen tips om matvaror med massor av smak utan onödiga tillsatser.

En Matkaravan tar ca 2 timmar.

Att tänka på innan du går din Matkaravan:
• Eventuella matallergier och om vegetariskt alternativ önskas måste det meddelas senast dagen innan.
• Kom i tid! Om du mot förmodan är sen anslut då diskret så att du inte stör karavanen och övriga deltagare.
• Vissa av våra turer sker delvis utomhus. Kolla gärna vädret innan och klä dig därefter.

Matkaravan erbjuder också:
Fikakaravaner
Säsongkaravaner i Saluhallen
Vegansk karavan

Vill du ge bort en karavan i present kan du köpa ett presentkort på det beloppet i Kulturcentralens butik eller på Kulturcentralens hemsida.

Har du presentkort? Skapa ett konto, välj önskat datum och spara din bokning. Lös sedan in ditt presentkort mot biljetter på Kulturcentralen (innan sista hämtdatum). Du kan även boka på 040-10 30 20.

De öppna karavanerna här hos kulturcentralen är till för allmänheten och kan enbart bokas av privatpersoner som inte har större grupper att tillgå. Företag och större sällskap bokar enbart via Matkaravan. Se mer information på Matkaravans hemsida https://www.matkaravan.se/gruppkaravan.

 • Plats : Samlingsplats: Kina Center, Möllevångstorget 7, Malmö
  Datum : torsdag 16 maj
  Tid : 16:00
  Priser :
  • Entré: 485 kr
  Platser kvar: Fåtal platser
  Köp Förköpet stänger: 2024-05-16 14:00
 • Plats : Samlingsplats: Kina Center, Möllevångstorget 7, Malmö
  Datum : onsdag 29 maj
  Tid : 16:00
  Priser :
  • Entré: 485 kr
  Platser kvar: Fullbokat
 • Plats : Samlingsplats: Kina Center, Möllevångstorget 7, Malmö
  Datum : torsdag 13 juni
  Tid : 16:00
  Priser :
  • Entré: 485 kr
  Platser kvar: Fullbokat