Guidad tur i Limhamns kalkbrott

Välkommen att upptäcka Limhamns kalkbrott på en guidad tur. Det är en spännande plats att besöka. På turen får du veta mer om kalkbrottets natur, geologi och historia. Limhamns kalkbrott är ett av Malmös tre naturreservat.

Turerna tar cirka 2 timmar (och det går inte att avvika före). På turerna kan barn från cirka 8 år följa med, men tänk på att innehållet främst är anpassat för vuxna och att det är ojämnt och kuperat underlag.

Promenaden går nerför och uppför backar, så tänk på att ha bra kläder och skor. Det krävs god kondition för att orka gå runt i och framförallt uppför backen upp ur kalkbrottet.

Vi samlas 10 minuter innan starttid vid grindarna, nära det lilla vattentornet, adress Kalkbrottsgatan 114 (mitt emot Hammars park). Se skylt från Kalkbrottsgatan. Sök adressen på malmo.se/karta eller GPS.

Det finns tillgång till toalett, före och efter vandringen. Nere i kalkbrottet finns ingen toalett.

Ta gärna med vattenflaska, eftersom det kan bli varmt.

Hundar får inte följa med. Rökning är inte tillåten i kalkbrottet.

Bilparkering och cykelparkering finns.

Det går att åka kollektivt till kalkbrottet. Det finns tre busshållplatser i närheten: Sibbarpsvägen, Hammars parkväg och Annetorp. Det tar ca 10 minuter att gå från busshållplatserna.
Skånetrafikens reseplanerare

 • Plats : Limhamns Kalkbrott, Kalkbrottsgatan 114, Limhamn
  Datum : lördag 7 januari
  Tid : 10:00
  Priser :
  • Bokningsavgift: 10 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.