• Speltid: 120 min
  • Kategori:
  • Hemsida: https://aningffp.wordpress.com/
  • Artist / Medverkande: UKON

I förnekandets omgivningar

Redan i rubriken på sin klassiska artikel ”Jag vet mycket väl, men ändå …” visar franske psykoanalytikern Octave Mannoni på en språklig formel som lägger försvarsmekanismen Verleugnungs logik i öppen dager, den jag-klyvning som delar upp psyket i två delar, en sida som känner till de faktiska omständigheterna och en annan som tycks handla i motsättning till denna vetskap. Verleugnung brukar översättas med Förnekande och med hjälp av Mannonis artikel kommer vi att diskutera exempel på förnekandets uttryck idag och jämföra dem med en annan närliggande försvarsmekanism, Verneinung, Negeringen.

Inför seminariet förväntas deltagare att ha läst Octave Mannonis artikel, ”Jag vet mycket väl, men ändå …”, publicerad i Psykoanalytisk Tid/Skrift, 2004: 8-9. Texten finns att ladda ner som PDF här.

”I förnekandets omgivningar” är den tredje fristående delen av ”Aning hardcore”. Ett extra spår som löper parallellt med föreläsningsserien ”psykoanalytisk salong – sexualitet * 5”. Det är till för dig vars begär efter psykoanalytisk och existentiell utforskning manar dig att gå steget längre. Varmt välkommen.

I seminariepriset ingår även föreläsning och performance på kvällen. För den som enbart vill gå på föreläsning och performance finns biljetter att köpa här.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.