Foto: Nicolai Perjesi
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.victoria.se

Victoria hyllar Django! RÊVE BOHÈME (DK)

Från andra sidan sundet kommer denna gypsyjazzkvartett som bildades 1998 av gitarristen och sångaren Jens Fuglsang och gitarristen Robert Pilgaard. Utgångspunkten och inspirationen för kvartettens skapande kommer direkt från den fransk-romske gitarrlegenden Django Reinhardt vars musik vi hyllar denna helg!

Kvartetten släppte sitt debutalbum 2002 och är just nu aktuella med sitt sjätte album ”Six & Six” på det internationella gypsyjazzbolaget "Hot Club Records". Som titeln antyder har gruppen valt sex mindre kända swingkompositioner av Django och kombinerat dem med sex bebopstandards som den samme älskade att spela. Resultatet är superentusiastisk gypsyjazz som framförs i en modern, utåtriktat och dynamisk stil som gör att Rêve Bohème kan sälla sig till några av Skandinaviens mesta företrädare inom den europeiska jazzgenren.

Rêve Bohèmes debutalbum nominerades till ett danskt World Music Award och gruppen har genom åren spelat på jazzklubbar och festivaler runt om i Europa. De har spelat in med samarbetat med artister som sångerskorna Karina Kappel och Lise Haavik, violinisten Bjarke Falgren och slagverkaren Knut Haavik. De har uppträtt med stora namn som Robin Nolan, Andreas Öberg, Jon Larsen, Basily, Paulus Schäfer, Angelo Debarre, Dorado Schmidt, Gary Potter, Biel Ballester samt danska musiker Pierre Dørge, Kristian Jørgensen och Jakob Fischer.

2016 komponerade och spelade de in musik för flera scener i den danska filmen Fuglene over Sundet, som handlar om de danska judarnas flykt till Sverige i oktober 1943.

På scen:
Jens Fuglsang – gitarr och sång
Finn Poulsen – munspel och sång
Robert Pilgaard – gitarr
Jesper Riis – kontrabas

Jean ”Django” Reinhardt (1910.01.23-1953.05.16)
Han anses av många vara världens främste gitarrist, och den förste europé som tillförde något till jazzmusiken. Som jazzgitarrist är han utan tvekan den störste någonsin, och upphovsman till den jazzgenre som brukar kallas gypsyjazz eller jazz manouche efter ett franskt ord som betyder rom. Som gitarrist har Reinhardt influerat inte bara de flesta jazzgitarrister som kommit efter honom, utan även rockmusiker som Eric Clapton, Jerry Garcia och Tommy Iommi, samt countryveteranen Willie Nelson.

VICTORIA HYLLAR DJANGO!
– Köp festivalbiljett!

Denna konsert ingår i festivalen ”Victoria hyllar Django!”. Du kan köpa en biljett som gäller för alla tre konserterna den 30-31 januari och 1 februari (Rêve Bohème, Dario Napoli Modern Manouche Project och Gustav Lundgren – French Connection).

Pris: 500:- vid bord alt. 430:- på balkong. Stud/pens: 430:- vid bord alt. 360:- på balkong. Kontakta Kulturcentralen på 040-10 30 20 eller besök deras butik på Södra Förstadsgatan 18 för att boka.

www.reve.dk
https://open.spotify.com/artist/0pWGRwd2cHJr9pXsrdpClw?si=udlzkxr_S_G1R1aWc-FyLQ
https://www.facebook.com/reveboheme/
https://www.instagram.com/reve_boheme
https://youtu.be/8IdH7g_0pH8
https://www.youtube.com/user/Reveboheme

Picknickföreställning

Pris:
Salong 280:-
Balkong 240:-
Salong Student/Pensionär 240:-
Balkong Student/Pensionär 200:-
Kombipris till tre konserter "Victoria hyllar Django", bokas endast via Kulturcentralen (040-10 30 20 eller info@kulturcentralen.nu
Salong 500:-
Balkong 430:-
Salong Student/Pensionär 430:-
Balkong Student/Pensionär 360:-
(I biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift.)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekomenderar Möllans Osts Tapastallrick För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!


Visa Victoriateatern på en större karta

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.