Foto: Miki Anagrius

Soundscape Orchestra

Kvintetten Soundscape Orchestra suddar ut gränserna mellan elektronisk och akustisk musik. Kompositionerna vävs in i öppna improvisationer, elektroniska ljudlandskap och live-looping. Gruppens högenergiska progressiva beatjazz varvas med meditativa, drömlika partier. Det är futuristiskt, framåtblickande och med en lekfull improvisation som tar nya vägar vid varje konsert. Mixen av jazz och elektronika som en slags urban samtida form av Weather Report och Miles Davis 70-tal är ett kreativt och eget grepp.

Dubbel-LPn ”Nexus" från 2018 mottog mycket fina recensioner där DN’s recensent skrev ”fem svenskar knäcker en av jazzens största nötter” och menade att gruppen lyckats ”inkorporera ny teknik och föra jazzen framåt”. Även om albumet var en debut har gruppens medlemmar sammanlagt en imponerande meritlista, med erfarenheter av allt från klassiskt och samtida konstmusik via jazz till modern klubbmusik och elektronika. Något som har fungerat som ett nödvändigt fundament att utgå från när det har experimenteras med okonventionella grepp och udda idéer.

Den elektroniska musiken har en bredd som kan jämföras med jazzens. Långt från arenornas kommersiella EDM (Electronic Dance Music) så frodas en progressiv scen där improvisation är, precis som i jazzen, en vital del av musiken. Att dessa genrer börjar mötas i större utsträckning syns flera tecken på. Elektronika-stjärnan Floating Points samarbete med Pharoah Sanders är bara ett exempel. Skivbolaget Jazz-O-Tech från Berlin har specialiserats sig på just gränslandet mellan elektronika och jazz och en av deras artister är svenska Soundscape Orchestra.

Med nya EPn Oceans från 2022 har gruppen utvecklat konceptet vidare. EPn har spelats flitigt på radiostationer och podcasts världen över och singeln Dream Drone, tog sig in på Spotifys Jazztronica-lista och på Apple Musics New Music Daily – dock är det nog live som gruppen kommer till sin rätt allra bäst.

Kvällens konsert inramas med videokonst av konstnären Per Josephson.
https://perjosephson.se/

På scen:
Peter Fredman – basklarinett, altsax, flöjt
Anders Åstrand – vibrafon
Adam Forkelid – synthesizers
Thomas Wingren – live elektronik, synthesizers, slagverk
Calle Rasmusson – trummor
Per Josephson – live visuals

Intervjuer:
Profet Musik:
https://www.profetmusik.se/?record=soundscape
The Clubmap:
https://www.theclubmap.com/2022/02/25/soundscape-orchestras-visionary-electronic-jazz/

Spotify: https://open.spotify.com/artist/3YnBDgy1QEbGQhYAbwjvsg?si=ZIQ7VXurS1iLWnyzBOa7RA
Instagram:
https://www.instagram.com/soundscapeorchestra/
Facebook:
https://www.facebook.com/soundscapeorchestra/ Web page:
https://soundscapeorchestra.com/ Bandcamp, Jazzotech:
https://jazz-o-tech.bandcamp.com/album/oceans-ep

Pris:
Salong 140:-
Balkong 100:-
Salong Student/Pensionär 100:-
Balkong Student/Pensionär 60:-
(I biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift.)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekommenderar Möllans Osts Tapastallrik För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!

 • Plats : Victoriateatern, Södra Förstadsgatan 18, Malmö
  Datum : torsdag 6 oktober
  Tid : 19:30 , ( Insläpp 19.00 )
  Priser :
  • Salong: 140 kr
  • Balkong: 100 kr
  • Salong Student/ Pensionär : 100 kr
  • Balkong Student/Pensionär: 60 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.