Fotograf pressbilder: Chinua Ford (Peter Tegnér), Ricky Tillblad (Helen Sjöholm), Yohanna Troell (Sousou Cissoko), Jenny Brandt Grönberg (Jessica Ottosson), pressbild

Peter Tegnér: One Guitar and guests

Helen Sjöholm, Sousou Cissoko, Jessica Ottosson & Bo Håkansson

Malmögitarristen och kompositören Peter Tegnér bjuder oss på en himmelsk konsertkväll tillsammans med en kavalkad av fina gästartister. På scen med Peter får vi höra sångerskan Helen Sjöholm, koraspelaren och sångerskan Sousou Cissoko, sångerskan Jessica Ottosson och slagverkaren Bo Håkansson.
Peters karaktäristiska fingerplockningsstil på sin stålsträngade gitarr i kombination med hans experimentella ljudlandskap på elgitarrer skapar ett unikt sound.

Många känner till Peter för hans stämningsfulla solnedgångskonserter, hjärteprojektet Goodnight Sun, som han brukar turnera med i Skåne under somrarna. Peter gjorde sin allra första offentliga konsert på Victoria i maj 1997 och rubriken på Arbetets recension löd då ”Sagolikt Vackert”. Han har sedan dess släppt flera album, det senaste soloalbumet "Different Journeys" släpptes i oktober 2019.

Gästartister:
Helen Sjöholm – sång
Malmö är speciellt för Helen, här bodde hon 1992-2002 och debuterade -92 med en nyskriven musikal, Elvira Madigan. Det var också i Malmö som hon fick sitt stora genombrott med Kristina från Duvemåla 1995.

Sousou Cissoko – sång och kora
Idag är Sousou en av världens få kvinnliga professionella koraspelare. Tillsammans med sin man, Maher Cissoko, har hon bl a turnerat i 30 länder och framträtt på Polarpriset. 2021 fick Sousou ta emot Taubestipendiet

Jessica Ottosson – sång
Peters mångåriga duopartner, uppväxt i Mönsterås. Aktuell med ledmotivet i Tyska Tv-serien "Die Toten von Marnow".

Bo Håkansson – slagverk
Malmös flitiga och mångsidiga slagverkare hittar vi i en mängd olika konstellationer. Bo spelar i Malmö Symfoniorkester sedan 1995.

https://www.petertegner.com
https://open.spotify.com/artist/3z1vkaS3fd8RYhvZ2KMf3j

https://youtu.be/Vmd-ZBXAdsE
https://youtu.be/gj8zzKSBzF8

Pris:
Salong 300:-
Balkong 260:-
Salong Student/Pensionär 260:-
Balkong Student/Pensionär 220:-
(I biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift.)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekomenderar Möllans Osts Tapastallrick För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!

 • Plats : Victoriateatern, Södra Förstadsgatan 18, Malmö
  Datum : onsdag 5 oktober
  Tid : 19:30 , ( Insläpp 19.00 )
  Priser :
  • Salong: 300 kr
  • Balkong : 260 kr
  • Salong Student/Pensionär: 260 kr
  • Balkong Student/Pensionär: 220 kr
  Platser kvar: Fåtal platser
  Boka / Köp

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.