Musik i Äppelriket – Emil Jonason & Camerata Nordica

Emil Jonason har av internationell press omtalats som ”Klarinettens Yngwie Malmsteen”. Det har sagts att han ”har en rockstjärnas aura”, ”höjer ribban för vad som kan förväntas av en klarinett” och att han är ”en magiker som med sitt instrument bryter mot klassiska ideal”. Emil turnerar över hela världen och under säsongen 21/22 turnerade han med Camerata Nordica Chamber Ensemble. Under 22/23 återvänder Emil Jonasson för ett samarbete med den fulla orkestern.

Camerata Nordica är Kalmar läns professionella kammarorkester. Den håller internationell toppkvalitet och räknas som en av Europas främsta inom sin genre, vilket gång efter annan bevisats, bland annat genom sin blomstrande konsertverksamhet med utsålda konserter i Sverige och utomlands och hyllade skivutgivningar. Camerata Nordica är en del av Länsmusiken Kalmar Läns Musikstiftelse. Orkestern har sitt ursprung i Oskarshamnsensemblen som startades 1974. Under åren har orkestern haft flera namn bl.a. Camerata Roman. Sedan 2004 är namnet Camerata Nordica.
Utmärkande för orkestern är att den spelar utan dirigent och stående i en tät formation. Detta ger ensemblen en energi och ett samspel som tillsammans med en genomtänkt och kreativ programläggning blir en del av orkesterns speciella identitet.

Programordning:
Wolfgang Amadeus Mozart klarinettkvintett K. 581 i A Dur - Allegro - Larghetto - Menuetto - Trio I - Trio II - Allegretto con variazioni
---Paus ---
Johannes Brahms klarinettkvintett op. 115 i b Moll - Allegro - Adagio - Andantino - Finale con moto

Ett fåtal biljetter säljs på dörren i samband med konserten med Swish som betalsätt. Dörrarna och biljettkassan öppnar kl. 17

 • Plats : Södra Mellby kyrka, Mellby backe 18, Kivik
  Datum : lördag 9 juli
  Tid : 18:00
  Priser :
  • Entré: 240 kr
  • Barn under 16 år: 120 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.