• Arrangör:
 • Kategori:
 • Hemsida: http://www.mixmusik.se

ISÁK – sensationen från Sápmi

ISÁK har varit en hype inom Sápmi-musiken under lång tid och de är kända för sina energiska liveshower och intensiva närvaro. Sedan debuten 2017 har trion upplevt en överväldigande respons i Norge, och nu är "sensationen från Sápmi" äntligen redo att ta sig an resten av världen.

ISÁK anses vara en naturlig efterträdare efter Mari Boine, som är en omtalad förnyare av jojk och hon har moderniserat samisk musik i decennier. ISÁk, med Ella Marie Haetta Iskasen i spetsen, tar vid och fortsätter tänja på gränserna för samisk musik med en ny och spännande fusion av traditionell jojk, urbana synthar och ett textuniversum som kombinerar både engelska och samiska.

ISÁK gav ut sitt andra album ”Roasut” 2021 och texterna handlar om klimatkampen, miljöskyddsfrågan och kampen mot rasism. Ella Marie glider sömnlöst mellan nordsamiska och engelska när hon lekfullt och med stark stämma framför budskapen i texterna. Eller som bandet själva skriver: "När ISÁK uppträder är det nog lika mycket aktivisten Ella Marie som sångaren, som står på scen." Det kommer spraka!

På scen:
Ella Marie Hætta Isaksen: sång
Daniel Eriksen: producent
Aleksander Kostopoulos: slagverk

Länkar:

 • Plats : Inkonst, Bergsgatan 29, Malmö
  Datum : torsdag 17 november
  Tid : 19:00
  Priser :
  • Entré: 195 kr
  • Student: 150 kr
  • Medlem Mix Musik: 150 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.