• Kategori:
  • Hemsida: http://www.femalefilmfestival.se

IFEMA – Invigning: Tales (Förfilm: 100!)

INVIGNING
18:00 Mingel, bubbel och praliner i Panoras foajé
19:00 Vi på IFEMA önskar er alla varmt välkomna och 2016 års festival, den tionde i ordningen, invigs av Klara Grunning, dokumentärfilmskonsulent på Svenska Filminstitutet
19:15 Filmvisning: TALES (FÖRFILM: 100!)

TALES
Regissör Rakhshan Bani-E’temad Land Iran År 2014 Längd 88 min Språk Persiska Undertexter Engelska
En av Irans allra populäraste och internationellt sett mest hyllade regissörer är tillbaka med en antologifilm lika banbrytande och full av medmänsklighet som hennes tidigare verk.
Med prisade Tales tar Rakhshan Bani-E’temad med oss igenom ett Teheran myllrande av livsöden, fattigdom, kärlek, förtvivlan, droger, prostitution, byråkrati och kämpaglöd.

FÖRFILM: 100!
Regissör Carin Bräck Land Sverige År 2011 Längd 4 min Språk Svenska Undertexter Engelska
Carin Bräck är skaparen av festivalens vinjettfilm 2016. I samband med invigningen visar vi hennes kortfilm 100! från 2011. En collagefilm där 101 personer berättar en historia om att bli äldre och om våra olika roller i livet.

__________________________________________________

IFEMA INTERNATIONAL FEMALE FILM FESTIVAL MALMÖ
IFEMA är en filmfestival med säte i Malmö som för tionde året i år visar filmer av kvinnliga regissörer från hela världen. Mellan 4-10 april blir det seminarium, samtal, mingel, regissörsbesök och massor med film på Panora i Malmö och runt om i Skåne. IFEMA arrangeras av Imagenes del Sur/Bilder från Söder. Mer information om festivalen hittar du på:
www.femalefilmfestival.se/
www.facebook.com/ifemafilmfestival

FOR INFORMATION IN ENGLISH, PLEASE VISIT OUR WEBSITE.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.