• Kategori:
  • Hemsida: http://www.victoria.se

IDAN RAICHEL: PIANO – SONGS (ISRAEL) + Special guest: Louisa Lyne

Idan Raichel har hyllats världen över för sitt karakteristiska sätt att hämta influenser från mellanöstern, latinamerikansk och afrikansk musik för att skapa en unik fusion genom att kombinera traditionella teman och texter med moderna instrument och nya musikstilar.

Den israeliske singer-songwritern har under de senaste tolv åren varit bandledare i ”The Idan Raichel Project”, men kommer till Victoriateatern för en organisk och intim konsert med sitt soloprojekt ”Piano – Songs”. Konserten består av låtar från hela Idans karriär, inklusive hans första soloalbum “At The Edge Of The Beginning”, som släpptes under början av 2016. Gästar konserten gör Malmös egen jiddisch-stolthet Louisa Lyne.

Majoriteten av Idans sångtexter är skrivna på hebreiska, men i några använder han sig även av amhariska; ett semitisk språk som talas i Etiopien. Han spelar akustiskt piano, elpiano, slagverk, trummplatta & loopar och använder till och med några lånade leksaker från sina två unga döttrar, till ära och firandet av sitt nyvunna faderskap.

Idan hedrades nyligen av Martin Luther King-institutet för sitt arbete med att lyfta fram minoriteters och nya invandrares röster till en mainstreampublik och för hans outtröttliga arbete att genom musik sammanföra människor från olika bakgrunder, övertygelser och kulturer.

http://idanraichelproject.com/en


LOUISA LYNE

Malmöbaserade Louisa Lyne har sedan 2010, tillsammans med sitt eminenta band Di Yiddishe Kapelye, tagit jiddisch och framför allt dess musik till sitt hjärta. Med sin musik utvecklar hon dess musikaliska arv och för det närmare den nordiska kultursfären. Louisa har återuppväckt det musikaliska arvet och det är inte längre en död kultur från en svunnen värld i ett avlägset Östeuropa, utan levande, folkligt och präglat av mångfald, öppenhet och tolerans.

Första albumet DEBYUT släpptes under 2012 och sedan dess har Louisas karismatiska sånger fascinerat och uppskattats av publik över stora delar av världen. Under 2015 släpptes det andra albumet A FARBLONDZHETE BLONDINKE; ett album som verkligen utmanar historien, där nytt material och ett modernt sound kombinerar tradition och innovation.
http://www.louisalyne.se/


Picknickföreställning

Pris: Salong 260:- Salong Student/Pensionär 220:- och Balkong 240:- Balkong Student/Pensionär 200:- (i biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekomenderar Möllans Osts Tapastallrick För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!


Visa Victoriateatern på en större karta

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.