Hyllning till Edith Södergran med Anna Kruse och Stina Ekblad

I år är det 100 år sedan den banbrytande, finlandssvenska poeten Edith Södergran (1892-1923) dog i sin tids pandemi, TBC, bara 31 år gammal. Hennes dikter, som översatts till fler än 50 språk, fortsätter ständigt att beröra nya generationer.

Välkommen till en känsloladdad kväll med musik och poesi där två av Sveriges främsta uttolkare av Södergrans konst, skådespelerskan Stina Ekblad och sångerskan Anna Kruse står på scen.

Finlandssvenska Stina Ekblad läser och tolkar dikter av Södergran och berättar om hennes korta men intensiva liv, ackompanjerad av Anna Kruses sånger och kompositioner. Stina Ekblad har läst Edith Södergrans texter sedan barnsben. Detsamma gäller Anna Kruse, som sedan 2005 tonsatt över 50 av hennes dikter. Med sin sinnligt vävda Södergran-matta av ord, toner och rytmer har de tillsammans med två av Danmarks främsta jazzmusiker, Nicholas Kingo och Jeppe Holst, uppträtt för utsålda hus på bl a Louisiana, Dunkers, Helsingborgs konserthus, Fasching och Sigtunastiftelsen och nu står de glädjande nog på Palladiums scen.

På repertoaren märks låtar från Anna Kruses senaste album ”Barndomsträd”, som nominerades till en Dansk Music Award Jazz for bästa vokal-CD 2022. Det är det fjärde Södergranalbumet från Kruses hand, med doft av folkvisa, nordisk jazz och tango och med längtan efter kärlek som ett bärande motiv. De älskade orden får nytt liv med musik. Och musiken tar formen av texterna.

Medverkande:
Stina Ekblad: reciterar, berättar
Anna Kruse: komponist, sång
Jeppe Holst: gitarr, pedelsteel, spansk gitarr
Nicholas Kingo: piano, dragspel, såg

 • Plats : Palladium, Södergatan 15, Malmö
  Datum : lördag 16 september
  Tid : 16:00
  Priser :
  • Entré: 250 kr
  • Medlem Mix Musik: 210 kr
  • Studerande: 150 kr
  Platser kvar: Fåtal platser
  Köp

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att spara en bokning för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.