• Speltid: 30 min
  • Kategori:
  • Artist / Medverkande: Teater JaLaDa

Hjältinnan av Basra - INSTÄLLT!

INSTÄLLT!

Är det någon som vet hur mycket 30 000 böcker är? Myyycket... Om mod. Om gränslös kärlek till böcker och litteratur. Om en hjältinna

Historien handlar om Alia som är bibliotekarie i Basra, Irak. Alia älskar sitt bibliotek och böckerna är mer dyrbara för henne än berg av guld. Men så kommer soldaterna. Alia förstår att om ingen gör något så kommer alla böckerna att förstöras!

Upplev Basras gator på nära håll genom en visuell scendesign. Det blir en upplevelse som ger publiken känslan av att vara där tillsammans med hjältinnan Alia.

Föreställningen är baserad på verkliga händelser från 2003 då Alia Mohamed Baker räddade en stor del av Basras centralbiblioteks stora och delvis historiska samling av böcker från förstörelse och vandalisering.
Den vänder sig till barn från 5 år och spelas på svenska, arabiska och engelska.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.