• Kategori:
  • Hemsida: http://www.dansstationen.nu

THE MOST HUMAN - Robin Jonsson

Ludvig Daae är en norsk mänsklig dansare som är uppväxt i Nesbyen i Norge och Alex är en humanoid robotdansare som växt upp hos IDA på Linköpings Universitet. Ledda av koreografen Robin Jonsson presenteras de jämställt men utefter sina egna unika förutsättningar i ett dansant verk som undersöker vad som är mänskligt, närvaro och autenticitet.

Verket bygger vidare på Robins tidigare projekt Simulations med flera där virtuella kroppar från tv-spel simulerades på scen av mänskliga dansare, med målet att belysa det mänskliga.

OM KOREOGRAFEN
Robin Jonsson är utbildad koreograf, producent och ljudkonstnär/tekniker. Sen 10 år har han skapat och turnerat scenkonstverk av olika format i Europa och i världen. Mellan 2004 och 2015 var han baserad i Bryssel där han utbildade sig till koreograf på den världskända skola P.A.R.TS. som leds av Anne Teresa de Keersmaeker, ledare av kompaniet ROSAS. Återkommandefrågor i Robins arbete är populärkultur, sinnen, rörelser, naturen, skräck och tillhörighet. Robin har kontorsplats samt rådgivning hos Transit Kulturinkubator i Stockholm.

MEDVERKANDE
Koncept, koreografi: Robin Jonsson
Dansare: Ludvig Daae och Alex
Producent: Sara Bergsmark
Kostym: Tove Berglund
Kompositör: Siri Jennefelt (och Lou Reed)
Ljusdesign: Johan Sundén
Monolog: Malin Axelsson
Teknik: Björn Kuajara
Konstnärligt bollplank: Emma Kim Hagdahl
Robotutvecklare: Fredrik Löfgren
Foto: Chrisander Brun
Samproducerad av: genom det Europeiska Nätverket Life Long Burning och Köttinspektionen
I samarbete med: Institutionen för datavetenskap vid Linköpings universitet, SMart Produktionshus och Sveriges Radio Drama
Med stöd av: Kulturrådet, Konstnärsnämnden, Stockholms läns landsting, Stockholms stad och Stiftelsen Längmanska kulturfonden
En del av projektet [DNA] Departures and Arrivals

Samproducerad av Slingan – Atalante, Dansstationen och MDT

Samproducerad av Slingan – Atalante, Dansstationen och MDT

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.