Foto: Ada Kopeć-Pawlikowska
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.victoria.se

Gulaza (ISR)

De judisk-jemenitiska kvinnornas längtansfyllda sånger, fyllda av mystik, tro och oändligt vacker poesi. Sånger som gått i arv från mödrar till döttrar och sällan, eller aldrig, nått utanför den slutna kvinnliga sfären, framförs denna kväll i passionerade tolkningar av den Israeliska kvartetten Gulazas frontman Igal Mizrahi.

Iklädd traditionell jemenitisk kvinnodräkt, skapar han en dramatik som tar med publiken in i en fängslande värld av passion, dans, kärlek och längtan efter frihet. I Gulazas tolkningar kombineras sången med orientaliska stränginstrument, slagverk, cello och gitarr.

När staten Israel bildades 1948 emigrerade många judar från Jemen dit. Då hade judar levt i Jemen under tusentals år och utvecklat en stark och stolt tradition som de tog med sig till det nya landet. Kvinnosångerna sjöngs på arabiska då hebreiska betraktades som det heliga språket och ett privilegium som endast var förbehållet män. De sjöngs traditionellt i hemlighet av kvinnor som tvingats in i äktenskap.

Igal Mizrahi själv uppvuxen i den judisk-jemenitiska kulturen, fascinerades tidigt av den dolda världen och har ägnat år med att studera de traditionella sångerna. Att bryta mot oskrivna regler, flytta gränser och utmana normer har blivit synonymt med Gulaza, vilket blir extra tydligt när han framför de traditionella ”kvinnosångerna” på arabiska med sensuell utstrålning och scenisk självklarhet.

Gulaza har turnerat flitigt i Europa och Asien de senaste åren och fått stor uppmärksamhet för sina tolkningar av de jemenitiska sångerna, inte minst efter en omtalad konserten på Urkultfestivalen 2018, som också spelades in och sändes i Sveriges Radio P2.

Picknickföreställning

Pris:
Salong 240:-
Balkong 200:-
Salong Student/Pensionär 200:-
Balkong Student/Pensionär 160:-
(I biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift.)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekomenderar Möllans Osts Tapastallrick För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.