Guidad tur i Limhamns kalkbrott

Följ med på en av våra guidade vandringar och lär dig om kalkbrottets historia, geologi, djur och natur.

Våra erfarna guider tar dig med på en vandring genom kalkbrottet. Turen tar cirka två timmar och det krävs stadiga fötter och god kondition hos besökarna. Vi går ibland på en stenig väg och på slutet uppför en brant backe. Av säkerhetsskäl går det inte att besöka kalkbrottet utan guide.

Vi samlas 10 minuter innan starttid vid grindarna, adress Kalkbrottsgatan 114 (mitt emot Hammars park). Se skylt från Kalkbrottsgatan. Sök adressen på malmo.se/karta eller GPS.

Barn kan följa med och behöver ha en egen biljett, men tänk på att det är länge att gå för små barn, och det går inte att lämna gruppen under promenaden! Det går bra att ha lättare barnvagn, men sista biten uppför kalkbrottet går på en ganska brant och stenig väg.

Det finns tillgång till toalett, tvål och rinnande vatten före och efter vandringen. Nere i kalkbrottet finns inte toalett.

Ta gärna med vattenflaska, eftersom det kan bli varmt och dammigt.

Hundar får tyvärr inte följa med p g a djur- och naturskyddet.

Rökning är inte tillåten i kalkbrottet.

Bilar och cyklar kan parkeras på området.

Det går att åka kollektivt till kalkbrottet: Via Skånetrafikens reseplanerare kan du planera din bussresa. Det finns tre busshållplatser i närheten: Sibbarpsvägen, Hammars parkväg samt Annetorp. Det tar ca 10 minuter att gå från busshållplatserna.
Skånetrafikens reseplanerare

 • Plats : Limhamns Kalkbrott, Kalkbrottsgatan 114, Malmö
  Datum : söndag 29 maj
  Tid : 10:00
  Priser :
  • Bokningsavgift: 10 kr
  Platser kvar: Fåtal platser
  Köp
 • Plats : Limhamns Kalkbrott, Kalkbrottsgatan 114, Malmö
  Datum : söndag 29 maj
  Tid : 12:30
  Priser :
  • Bokningsavgift: 10 kr
  Platser kvar: Fullbokat

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.