• Kategori:
  • Hemsida: http://www.victoria.se

FEMMUZE

Femmuze bjuder in till en kväll av musikalisk mångfald tillsammans fem kvinnliga artister, låtskrivare och instrumentalister. Johanna Jingnert, Sabina Chantouria, Jenny Johansson (Stories from Gem), Sonja Skibdahl och Katt Hernandez ger oss en späckad konsertkväll att minnas. Femmuze verkar för en mer jämställd musikscen och kreativ gemenskap i en stark "do it yourself"-anda.

Johanna Jingnert​ är en sångerska och låtskrivare uppvuxen i Göteborg. Med en stor passion för de organiska soundet skriver hon musik som drar sig åt pop/jazz/soul. Låtarna inspireras av artister som Sara Bareilles, Esperanza Spalding och Lisa Nilsson och hon blandar gärna olika genrer till något eget. Tillsammans med sitt band har hon bland annat spelat på festivaler som Torsjö Live, Make musik Stockholm, Malmöfestivalen och Jazz Under Stjärnorna som Beatrice Järås och Nils Landgren arrangerar. Sommaren 2016 släpptes hennes första EP "Goodbyes And City Lights".
http://johannajingnert.com

Sabina Chantouria ​är en svensk/georgisk artist. Tillsammans med sin sång och gitarr tar hon dig till ett poplandskap, ut på en resa där ingen lämnas oberörd. Hon är nu aktuell med sin nya singel och video Stranger som släpps i samarbete med Sweden Songs (27/1-17). Sabina Chantouria var en av årets finalister i Georgiens melodifestival och släpper nu singeln Stranger i samarbete med Sweden Songs. Stranger är skriven av Sabina Chantouria och producerad av Amir Aly (Jill Johnssons producent) i YLA-Studios. Sabina har även spelats på radio bland annat på SR, P4 den senaste tiden sedan sitt singelsläpp Cry For Me 2016.
http://sabinachantouria.com

Stories from Gem är den Malmöbaserade singer-songwritern och producenten, Jenny Johansson. Med en vibrerande ljudbild av stämningsfull melankoli och catchig upptempo, skapar Stories from Gem en dynamisk atmosfär som präglas av en stark röst och vemodiga texter. Hennes mix av alternativ rock, indie folk och nutid pop, bärs fram av lager med distade gitarrer, melodiska slingor och pulserande basgångar. Tillsammans med ett mindre band har Stories from Gem spelat på flera festivaler i Sverige, bland annat Göteborgs Kulturkalas, Stockholm Folk Festival, This is Lund Festival och Beatmeet Festival. Hon har även spelat live i Sveriges Radio P4 och i lokala radiokanaler. Hennes debut EP släpps hösten 2017.
http://storiesfromgem.com

Sonja Skibdahl ​är singer/songwritern och artisten som tar er på en musikalisk resa med ett varierat landskap av mystik, glädje och melankoli. Hon blandar gärna svenska, engelska och finska; en intressant och tilltalande kombination med musik och texter som fångar och berör. Sonjas många musikprojekt begränsas inte till avstånd eller brist på fantasi; spelningar och samarbeten sträcker sig från Australien till USA. Till hösten släpper hon albumet Last train tillsammans med sitt band Sorgenfri.
http://sonjaskibdahl.se

Katt Hernandez ​är en välrenommerad violinist från USA, bosatt i Sverige sedan 2010. Hon spelar i huvudsak fri improviserad musik och är en veteran på improvisations -och de experimentella musikscenerna i Boston, Philadelphia, Baltimore, och New York. Katt har uppträtt med en bredd av musiker, dansare, filmmakare och performance artister såsom: Joe Maneri, Joe Morris, Gordon Beeferman och Joel Grip. Hon har tagit en aktiv plats i det svenska musiklivet där hon bland annat spelat på Sound of Stockholm festivalen och Geiger festivalen. Hon har också turnerat i Tyskland, Frankrike, USA och Japan. Hennes andra solo LP, SO(U)LEN(SKIN(NER), utgivs under 2017 på Fylkingen Records.
http://katthernandez.net

Arrangörer: Den nystartade arrangören Femmuze står bakom initiativet och har bildats av tre Malmömusiker: Sabina Chantouria, Sonja Skibdahl och Jenny Johansson. Kvällen genomförs i samarbete med föreningen för fri improviserad musik (FRIM), med stöd från Musikverket och riksförbunden: Svensk Jazz, RANK och RFoD.

Picknickföreställning

Pris:
Salong 140:-
Balkong 100:-
Salong Student/Pensionär 80:-
Balkong Student/Pensionär 80:-
(I biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift.)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekomenderar Möllans Osts Tapastallrick För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!


Visa Victoriateatern på en större karta

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.