• Arrangör:
 • Kategori:

Doc Lounge Malmö: Jozi Gold

Doc Lounge Malmö presenterar en miljömässig skräckfilm, dokumentärfilmen Jozi Gold. Filmen är ett porträtt av en orädd miljöaktivist i stilettklackar som slåss för att den mäktiga gruvindustri ska ta sitt ansvar.

JOZI GOLD
Vollenhoven & Gertten / Sydafrika, Sverige, Norge / 2019 / 74 min

Gruvorna i Johannesburg, eller Jozi som staden kallas, har producerat en tredjedel av allt guld som utvunnits i mänsklig historia. Nu faller gruvorna och staden konfronteras av en miljömässig mardröm: enorma mängder av radioaktivt avfall förorenar luften och förvandlar vattnet till rent gift.

Miljöaktivisten och mormonen Mariette Liefferinks räds inget, eller ingen, i sin strävan för att avslöja sanningen om Jozis gruvavfall. I Jozi Gold får vi följa Mariettes väg till att bli en av de 100 mest inflytelserika i gruvvärlden, i kampen och med uppdraget att tvinga den mäktiga gruvindustrin att ta sitt rättmätiga ansvar!

Var, när, hur:
Dörrar öppnas: 19.00
Filmstart: 20.00
Mer info om ev. gäster, samtal, samarbeten eller andra kringarrangemang finns påDoc Lounge hemsida och på facebook. www.doclounge.se/malmo eller https://www.facebook.com/DocLoungeMalmo

Om Doc Lounge Malmö:
Doc Lounge Malmö skapar unika helkvällar där dokumentärfilm visas i kombination med olika kringarrangemang. Vi bjuder in aktuella gäster och regissörer för samtal. Kanske är det livemusik eller djs och alltid Malmös bästa barhäng. Detta har vi gjort på tisdagar sedan 2006, och man hittar oss på Babel vid Möllan. Våren 2020 kommer vi bjuda på inte mindre än 11 helkvällar av några av de bästa dokumentärfilmerna just nu, exklusiva förhandsvisningar, Sverigepremiärer och efterlängtade releaser.

Sittplatser:
Alla platser är onumrerade. Förköpsbiljett garanterar inte sittplats vid utsålda arrangemang. Möbleringen är inte fast, så variationer förekommer beroende på kväll. Vi gör vårt yttersta för att alla ska kunna sitta och se så bra som möjligt.

Tillgänglighet:
Babel ligger en halv-trappa upp. Det finns en ramp till vänster om entrédörren. Be entrévärdar eller kassapersonal om hjälp för att fälla ner denna. Det går bra att meddela i förväg om du vill ha hjälp när du kommer: malmo@doclounge.se
En rymligare toalett, anpassad för rullstol finns i anslutning till entré och garderob. Textning av våra filmer varierar. Se på varje enskilt evenemang för detaljer kring språk och eventuella undertexter.

More info about Doc Lounge Malmö and our movies can be found on our website: https://www.doclounge.se/malmo

Doc Lounge Malmö arrangeras i stolt samarbete med Malmö stad, Film i Skåne AB, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel Malmö.

Hemsida: https://www.facebook.com/events/2567427253542347/

 • Kommentar : Ett Guldkort är ett säsongskort som ger dig fri entré och garanterad plats till säsongens samtliga visningar. Ingen föranmälan krävs, Guldkortet ska visas upp i entrén.
  Plats : Babel, Spångatan 38, Malmö
  Datum : tisdag 24 mars
  Tid : 19:00 , ( Filmstart 20:00 )
  Priser :
  • Entré: 90 kr
  • Student/Pensionär: 70 kr
  • Guldkort våren 2020: 400 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.