• Kategori:

Doc Lounge Malmö: Jozi Gold - Inställt

• VISNINGEN OCH GALAPREMIÄREN av JOZI GOLD 24/3 PÅ DOC LOUMGE MALMÖ ÄR INSTÄLLD •

Corona-krisen skakar filmbranschen just nu. Den efterlängtade premiären av dokumentären Jozi Gold är förstås också drabbad. Mot bakgrund av den rådande Covid19-utvecklingen har Doc Lounge, distributören av Jozi Gold, valt att göra vissa förändringar. Detta påverkar visningen hos Doc Lounge Malmö på tisdag 24 mars.

• PREMIÄR 3 APRIL PÅ BIO OCH ONLINE
Jozi Golds planerade premiär på biograferna den 3 april kommer nu att kompletteras med en digital release med livesänt Q&A för att anpassa lanseringen till rådande läge och samtidigt göra filmen tillgänglig för så många som möjligt.

Jozi Gold får sin svenska premiär som planerat den 3 april i solidaritet med de biografer som fortfarande är igång. Filmen släpps samtidigt online för publik över hela landet.

Den 5 april kl 17.00 bjuds publiken in till ett direktsänt samtal på Facebook, där filmens huvudperson Mariette Liefferink och regissörerna Fredrik Gertten och Sylvia Vollenhoven svarar på frågor som sänds in via sociala medier.

-Jozi Gold blev plötsligt extra aktuell. Den handlar ju om folkhälsa. Fattiga människors hälsa. Vi har nu fått tid till reflektion, låt oss tala om viktiga saker. Om hur vi vill att vår värld ska se ut när vi är igenom den här gigantiska utmaningen.
säger Fredrik Gertten, en av regissörerna

Filmen har sin internationella Premiär på CPH:DOX i veckan och även dansk publik kommer kunna se filmen online.

• Här kan du se filmen online från och med fredag 3 april. Förbokning är öppen redan nu. 
https://vimeo.com/ondemand/jozigold

• Online Q&A på Facebook 5 april kl 17.00.
Länk släpps på filmens distributionssida: https://www.doclounge.se/jozi-gold-svensk-distribution

JOZI GOLD
Vollenhoven & Gertten / Sydafrika, Sverige, Norge / 2019 / 74 min

Gruvorna i Johannesburg, eller Jozi som staden kallas, har producerat en tredjedel av allt guld som utvunnits i mänsklig historia. Nu faller gruvorna och staden konfronteras av en miljömässig mardröm: enorma mängder av radioaktivt avfall förorenar luften och förvandlar vattnet till rent gift.

Miljöaktivisten och mormonen Mariette Liefferinks räds inget, eller ingen, i sin strävan för att avslöja sanningen om Jozis gruvavfall. I Jozi Gold får vi följa Mariettes väg till att bli en av de 100 mest inflytelserika i gruvvärlden, i kampen och med uppdraget att tvinga den mäktiga gruvindustrin att ta sitt rättmätiga ansvar!

Var, när, hur:
Dörrar öppnas: 19.00
Filmstart: 20.00
Mer info om ev. gäster, samtal, samarbeten eller andra kringarrangemang finns påDoc Lounge hemsida och på facebook. www.doclounge.se/malmo eller https://www.facebook.com/DocLoungeMalmo

Om Doc Lounge Malmö:
Doc Lounge Malmö skapar unika helkvällar där dokumentärfilm visas i kombination med olika kringarrangemang. Vi bjuder in aktuella gäster och regissörer för samtal. Kanske är det livemusik eller djs och alltid Malmös bästa barhäng. Detta har vi gjort på tisdagar sedan 2006, och man hittar oss på Babel vid Möllan. Våren 2020 kommer vi bjuda på inte mindre än 11 helkvällar av några av de bästa dokumentärfilmerna just nu, exklusiva förhandsvisningar, Sverigepremiärer och efterlängtade releaser.

Sittplatser:
Alla platser är onumrerade. Förköpsbiljett garanterar inte sittplats vid utsålda arrangemang. Möbleringen är inte fast, så variationer förekommer beroende på kväll. Vi gör vårt yttersta för att alla ska kunna sitta och se så bra som möjligt.

Tillgänglighet:
Babel ligger en halv-trappa upp. Det finns en ramp till vänster om entrédörren. Be entrévärdar eller kassapersonal om hjälp för att fälla ner denna. Det går bra att meddela i förväg om du vill ha hjälp när du kommer: malmo@doclounge.se
En rymligare toalett, anpassad för rullstol finns i anslutning till entré och garderob. Textning av våra filmer varierar. Se på varje enskilt evenemang för detaljer kring språk och eventuella undertexter.

More info about Doc Lounge Malmö and our movies can be found on our website: https://www.doclounge.se/malmo

Doc Lounge Malmö arrangeras i stolt samarbete med Malmö stad, Film i Skåne AB, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel Malmö.

Hemsida: https://www.facebook.com/events/2567427253542347/

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.