• Kategori:
  • Hemsida: http://facebook.com/Aning.ffp

Det omedvetna geniet - seminarium

Detta är vårens första seminarium i Anings återkommande föreläsnings- och seminarieserie som i vår är döpt till Psykoanalytisk Salong: Död och Estetik. Detta är det första seminariet av fem.

Är kreativitet viktig? Och varifrån kommer den? 1700-talets inspirerade genier hämtar på 1900-talet sin kraft från Det Omedvetna. Men var finns det? Finns det alternativ? Detta kommer att bli en odyssé över konstens relation till det geniala och det okända.

I det här seminariet, som är en fördjupning på temat, läser vi ett utdrag från Schopenhauers Världen som Vilja och Föreställning samt utdrag ur Louise Bourgeois och Lawrence Rinders bok Drawings and Observations. Totalt 30 sidor som förväntas vara lästa innan seminariet, maila aning.ffp@gmail.com för instruktioner om hur du får tag på texterna.

Seminarieledare är Gertrud Sandqvist, professor i konstens teori och idéhistoria, rektor för Malmö Konsthögskola, konstkritiker och curator.

Tid: 11.00-13.00

(Några kvällar innan hålls en föreläsning på samma tema. Den kan fungera som en förberedelse inför seminariet eller som en fristående föreläsning.)

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.