• Kategori:
  • Hemsida: http://kulturbolaget.se/

Buju Banton (JAM)

Maestro Entertainment Presenterar:
Buju Banton (JAM)

DJs:
Neneh Cherry
Marimba Roney
Million Vibes Soundsystem

Buju Banton är tveklöst en av vår tids mest uppmärksammade reggae- och dancehallartister. Han är den som slagit Bob Marleys rekord i mest sålda singlar under ett år, men också en av få som lyckats balansera mellan och förena roots-reggae och dancehall. Genombrottet nåddes under 90-talet och sedan dess tillhör fullsatta spelningar på Madison Square Garden i New York och Brixton Academy i London hans verklighet. Det var här han började ett nytt liv som skiljer sig markant från det han levde med sin mor som försörjde 15 barn i Salt Lane i Kingston.

Buju Banton är en artist som i sina texter i första hand tematiserat orättvisor som har sina rötter i kolonialismen och annan klassisk roots-reggaetematik - fred, kärlek och medvetenhet. Bujus extremt produktiva låtskapande behandlar allt från gängvåld och korruption inom polisväsendet, till folkmordet i Darfur. Detta är vadsom gjort honom till en förvaltare av den traditionella fredsälskande jamaicanska, politiska reggaemusiken. I april släpps nya skivan Rasta Got Soul med femton sånger inom genren conscious ragga. Nu presenterar vi en av Jamaicas livs ledande världsstjärnor till Malmö första gången.

Datum: Onsdag 10 juni
Plats: KB, Bergsgatan 18, Malmö
Öppet: 21:00-03:00
På scen 22:30
Pris: 275:-
Åldersgräns 18 år

www.myspace.com/bujubanton

Obs! Endast telefonbokning (040-10 30 20) eller köp över disk på Kulturcentralen (S Förstadsgatan 18, Malmö)

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.