Att plocka en blomma Ahmed och Markus Push it Skolsyrran Vi var tre Disco
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.buff.se

BUFF - Ny svensk kortfilm 1 - kortfilmspaket

JAG TROR JAG ÄR LITE KÄR I DIG
Sverige 2017. Regi: Maria Eriksson-Hecht. 9 min. Svenskt tal. Engelsk text. Rek. från 11 år.
Jag tror jag är lite kär i dig är en kortfilm om grooming och bygger på verkliga händelser, på kända och okända fall där framför allt unga flickor råkat väldigt illa ut. I filmen får vi följa Nadja som träffar en kille, William, på nätet. De flörtar och skickar oskyldiga meddelanden till varandra, men William vill snart mer.

ATT PLOCKA EN BLOMMA
Sverige 2017. Regi: Cristine Berglund. 14 min. Svenskt tal. Engelsk text. Rek. från 14 år.
Lisa och hennes bästis är fast beslutna om att hitta en lång, snygg kille som Lisa ska ha sex med. Lisa är den sista oskulden i klassen och vem hon ska ha sex med tänker de inte lämna åt slumpen. Följ det fina samspelet mellan de två bästisarna när de parerar mellan killar med både funkofobi och fetischer som Lisa inte tänker gå med på.

AHMED & MARKUS
Sverige 2017. Regi: Maria Eriksson-Hecht. 9 min. Svenskt tal. Engelsk text.
Ahmed är mobbad i skolan. Vardagen består av verbala och fysiska trakasserier från Markus och hans kompisar. Hemma är Markus förtryckt av sin pappa. Utan skygglappar för det som är svårt att skildra, berättar filmen med stor varsamhet om mobbning och vad det gör med den som utsätts.

PUSH IT
Sverige 2017. Regi: Julia Thelin. 8 min. Svenskt tal. Engelsk text. Rek. från 11 år
Hedda är bättre på idrott än killarna i hennes klass och hon vet om det. Men de oskrivna regler som råder i gymnastiksalen gör att hon aldrig kan vinna. Under en gympalektion utmanar hon Adam, klassens kung, och visar sig vara starkare än vad han är. Push It vann BUFF:s pris på Novemberfilmfestivalen 2017.

SKOLSYRRAN
Sverige 2018. Regi: Frida Sandberg, Anna Brodin. 15 min. Svenskt tal. Engelsk text. Rek. från 14 år.
Väntrummet är fullt av 16-åriga killar, Lukas blir först att komma in på en rutinkoll hos den nyexaminerade skolsköterskan Sara. Väl medveten om möjligheten att vrida och vända på vem som har makten utmanas Sara av Lucas i en psykologiskt raffinerad maktkamp som tar ytterligare en vändning när de av en slump möts under ett thaiboxningspass.

VI VAR TRE
Sverige, Norge 2018. Regi: Caroline Ingvarsson. 10 min. Svenskt tal. Engelsk text. Rek. från 14 år.
Efter en lång natt av festande i England åker tre kompisar direkt från klubben till flygplatsen för att ta sig tillbaka till Malmö. En av tjejerna skämtar om en bomb när de går igenom säkerhetskontrollen, det skulle hon inte ha gjort. Vakterna förhör dem och kompisgänget splittras. En film om vänskap och om när saker går lite för långt.

DISCO
Sverige 2017. Regi: Halima Mahammed Ali Handulleh. 14 min. Svenskt tal. Engelsk text. Rek. från 12 år.
Tre 14-åriga tjejer med massor av energi längtar efter en plats där de kan ha roligt. På bussen på väg till ungdomsgården blir den ena tjejen utsatt för en äldre man som tar ut sin penis och runkar framför henne. På ungdomsgården blir de tre tjejerna tillsagda att sluta provocera när de dansar och har kul på disco. Var ska de få vara sig själva och hur hårt ska de behöva kämpa?

__________________________________________________

Festivalpass
Festivalpass är obligatoriska och kostar 30 kr/person för vuxna och är gratis för barn/ungdom under 19 år. Festivalpass >>

För enskilda festivaldeltagare
För vuxna festivaldeltagare gäller priset 50 kr/film

För förskolor, grundskolor och gymnasieskolor i Malmö
I samarbete med Skolbio Malmö erbjuds platser kostnadsfritt till visningar under skoltid. Bokning via Kulturkartan kulturkartan.malmo.se/

För skolor utanför Malmö:
Biljetterna för dig som går och ser film med din skolklass kostar 25 kr/per biljett inklusive gratis festivalpass. Samma pris för barn som för vuxna. Skriv skolans namn + stad + årskurs i kommentarsfältet. Vill du fakturera dina biljetter och festivpass, maila ditt bokningsnummer och fakturaadress till info@kulturcentralen.nu. (Faktureringsavgift 30 kr tillkommer)
Vill du få dina biljetter skickade till en annan adress än fakturaadressen kostar det 20 kr extra för utskick. Maila i så fall även till vilken adress du vill få biljetterna skickade (Utskick av biljetter är endast möjligt fram till den 12 mars)
Vill du inte få dina biljetter skickade kan de hämtas ut på Kulturcentralen, Södra Förstadsgatan 18, Malmö . Öppet mån- fre kl.11-18, lör kl.11-15.
Observera att de måste hämtas ut innan sista hämtdatum.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.