• Kategori:
  • Hemsida: http://www.sodracommunity.se

HUD KRIG HEM

av SÖDRA COMMUNITYTEATERN

En föreställning om att vara på gränsen, en föreställning som balanserar mellan allvarets djupaste grund och komikens lätthet,
på gränsen till att rämna och falla ihop... men också en föreställnings som letar efter människan bakom ord som nyanländ, flykting, invandrare och migrant. Vem är hon - på riktigt?

Semir, Dana och Hadi flydde alla från krig till freden i Sverige. Semir och Dana kom i början av 90-talet när bombplanen flög över forna Jugoslavien, Hadi kom från Mellanöstern för bara två år sedan. Hadi kom i sista sekund till ett nytt hem, ett land som var öppet, tog emot och välkomnade. Idag hade han nekats att återförenas med sina bröder. Loulou berättar om ett annat krig, om att bli bedömd efter sitt yttre, huden och kroppen.

Berthold Brechts klassiker Mor Courage fungerar som ett ramverk, och väver samman Semirs, Danas, Hadis och Loulous berättelser till en föreställning om hur kriget inte förändrats. Lidandet och förtrycket är detsamma, och om detta må vi fortsätta berätta!

HUD KRIG HEM är krigets röster och smärta mitt ibland oss. Den gör det omöjligt att hålla ord som förföljelse och tortyr på avstånd, som något som andra länders problem, och den räddar oss från att bli stumma och omänskligt immuna.

HUD KRIG HEM är:

Skådespelare: Abdulhadi Husam Muhi Aldeen, Dana Stojakovic, Loulou Lamotte, Magnus Göransson, Semir Halilovic
Musiker: Elis Jarl Skute
Produktion: Katarina Löfstedt, Rooz Emad
Grafisk form: Emma Bengtsson
Fotograf: Nadja Hallström
Kostymdesigner: Dana Stojakovic
Manus & regi: Jonas Jarl

Facebook:
https://www.facebook.com/sctmalmo
Instagram:
https://www.instagram.com/sodracommunityteatern/

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.