• Kategori:
  • Hemsida: http://www.dansstationen.nu

TRACE ELEMENT - Helena Franzén

Trace Element är den tredje delen i Helena Franzéns trilogi om det mänskliga minnet och om vad som lämnas kvar. Helena fortsätter utforska avtrycken från sitt arbete, hur långt kan minnen tänjas och formuleras om för att passa in i det liv vi lever idag? Vad gör vi med våra minnen, kan vi välja vad vi vill minnas och styra över vår glömska?

I Trace Element bär dansarna på fysiska minnen från tidigare verk av Franzén, det leder vidare till omtolkningar, fragment och återblickar – nya rörelser uppstår och något nytt tar plats. Trace Element är en betraktelse över tidens flykt, över minnen, av det stora och det märkligt lilla, av det tillsynes obetydliga, som kan visa sig avgörande senare livet.

OM KOREOGRAFEN
Helena Franzén är dansare och koreograf och har varit verksam i över 25 år. Efter utbildningen på Balettakademien och koreografutbildningen på Danshögskolan i Stockholm har hon skapat över 70 verk. Hon har turnerat i Skandinavien, USA, Sydamerika och i Baltikum, samt gjort en mängd olika uppdrag för bland annat Skånes Dansteater, Norrdans, The EDge Company, London och Göteborgs operans Danskompani. 2014 tilldelades hon Ganneviks stipendium. Helena Franzéns arbete känns igen av ett rörelsespråk med gränslösa variationer, explosivitet och poetisk närvaro.

MEDVERKANDE
Koreografi: Helena Franzén
Dansare: Katarina Eriksson, Åsa Lundvik Gustafson, Patricia Saliba
Musik: Jukka Rintamäki
Scenografi & projektioner: Håkan Jelk
Ljus: Markus Granqvist
Foto: Håkan Jelk
Producent: Lena Uhl

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.