• Kategori:
  • Hemsida: http://babelmalmo.com/

The Bear Quartet

The Bear Quartet firar 20 år som band i år och nya skivan heter passande nog ”89”. Albumet fick fullständigt makalösa recensioner när det släpptes i början av sept, men bandet kunde nog inte bry sig mindre. BQ har aldrig strukit någon medhårs för egen vinnings skull och har aldrig sagt mer än nödvändigt, det är musiken som ska tala. Babel är oerhört stolta att vara ett av endast 3 ställen som får besök av dessa svenska legendarer i höst. Kom och hör det mest vitala som står på en scen i år.

Bandet har gjort en resa från 90-talets popalbum, till urladdningen med ”Ny våg” 2002 och de mer elektroniska och experimentella skivorna ”Saturday Night” och ”Eternity Now” 2005. Med ”89” är cirkeln sluten och melodierna står åter i centrum. Mattias Alkberg beskriver själv skivan så här: ”Den sträcker sig obesvärat över metal, kraut, finsk tango, afrobeat och punkrock utan att någonsin tappa fokus eller bli pretentiöst. Konstnärlig, men inte tillgjord. Bra låtar med bra texter, som man kan dansa till.

Metro 4/5
Punkifierade afrikanska rytmer! Basslingor från 80-talspoppen! Alkbergs underbara röst! Det känns som att jag kan lyssna på den här skivan hundra gånger och ändå inte hinna svälja allt The Bear Quartet serverar. Det fina är att den tack vara melodierna ändå är synnerligen lättlyssnat redan första varvet.
Maria Forsström

Dagensskiva 10/10
Så. Jävla. Bra!
Jonas Appelqvist

NÄR: onsdag 14 okt klockan 20:00-23:00, på scen 21:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
LIVE: The Bear Quartet
ENTRÈ: 220 kr
ÅLDER: 13 år, 20 år från 23:00
WWW: myspace.com/thebearquartet, thebearquartet.com

OBS! Endast telefonbokning (040-10 30 20) eller köp över disk på Kulturcentralen (S Förstadsgatan 18, Malmö)

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.