• Speltid: 60 min
  • Kategori:
  • Hemsida: http://dansstationen.nu

Polari Speaking Sex – Marcus Baldemar - Framflyttad

Framflyttad

Polari var ett hemligt språk som talades bland homosexuella i Storbritannien från början av 1900-talet fram till slutet av 1960-talet. Språket var till stor del baserat på slangord som härstammade från en mängd olika källor, bland annat andra språk (italienska, franska, jiddisch mm), så kallad rhyming slang (där ett ord ersattes av ett annat ord som rimmade) och back slang (där ord sades baklänges).

Polari Speaking Sex behandlar språk som en väg till gemenskap och säkerhet, men också som en säker plats i sig; en hemlig form av kommunikation som ett verktyg för att uttrycka, utföra och dela queer glädje, queer njutning, queer intimitet och queer erotik i offentligheten.

Marcus arbete involverar rörelse och text. I sin praktik vill Marcus hitta eller skapa samband mellan den poetiska/politiska kroppen och det poetiska/politiska språket. Författaren av boken Stone Butch Blues, Leslie Feinstein, skrev en gång “Gender is the poetry we make of the language we are taught”. I Polari Speaking Sex blir även rörelsen och koreografin ett förkroppsligande av den poesi vi skapar, utifrån det språk vi lär oss.

Samproduceras av Turnéslingan Tre scener (MDT Stockholm, Atalante Göteborg och Dansstationen Malmö). Ingår i serien Stolt Scenkonst med sikte på world pride 2021.

Under vårens visningar på Dansstationen kommer vi att ha en sittning anpassad till COVID-19. Vi har för närvarande en publikgräns på 50 personer per föreställning och har en placering med rekommenderad fri yta per person.
Vi kommer att ha numrerade platser med fri stol bredvid, framför och bakom den sittande.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.