Fotograf: Jonas Bilberg
  • Speltid: 60 min totalt utan paus
  • Kategori:
  • Hemsida: Http://www.palladium.nu

Kristina Winiarski, violoncell och Pontus Carron, piano - INSTÄLLT!

Kristina Winiarski och Pontus Carron vann biennalen och tävlingen ”Ung & Lovande” 2019 och är nu på den rikstäckande turné som är en del av vinsten. Till turnén har de beställt ett nyskrivet verk av kompositören Molly Kien, och kommer även bjuda på musik av bland annat Ludvig van Beethoven och Dag Wirén.

De båda solisterna började spela tillsammans 2015 under sin studietid vid kammarmusikutbildningen på Edsbergs Slott i Stockholm. De har båda mottagit stipendier från bl.a. Kungliga Musikaliska Akademien och Svenska Frimurare Orden och deltagit i flera tävlingar – i januari 2020 kom de på delad andra plats i Solistpriset i Berwaldhallen.

De har gästat Sveriges största kammarmusikfestivaler, bland annat Båstads och Sandvikens kammarmusikfestivaler, framträtt i Tyskland och Schweiz, samt medverkat i Sveriges Radios livesända program ”Klassiska Konserten” i P2.

Kristina Winiarski (f. 1994) är en av Sveriges mest intressanta unga cellister idag. Hon är en passionerad kammarmusiker och ger regelbundet konserter på festivaler runt om i världen. Som solist debuterade hon professionellt vid 16 års ålder tillsammans med National Symphony Orchestra i Washington DC, USA, och har sedan dess samarbetat med ett flertal symfoniorkestrar både i Sverige och internationellt. 2019 debuterade hon med Malmö Symfoniorkester, 2020 med Sveriges Radios Symfoniorkester och 2021 väntar hennes debut med Gävle Symfoniorkester.
Bland de många utmärkelser Kristina belönats med kan nämnas ”Verbierfestivalens Firmenich Prize” 2018, och Anders Walls ”Girestastipendium” 2019.

Pontus Carron, piano (f. 1993) har studerat på masterprogrammet vid Kungliga Musikhögskolan/Edsberg i Stockholm. Studierna avslutade med en diplomkonsert i Grünewaldsalen på Konserthuset i Stockholm 2018. Pontus har fått en rad priser i internationella pianotävlingar som silver ”Nordic Piano Competition” 2019 och 4e plats ”San Dona di Piave Piano Competition” 2016. Han har framträtt i alla de nordiska länderna, Tyskland, England och Italien, och som solist med bland annat Gävle Symfoniorkester. Hösen 2020 gjorde han debut med Kungliga Filharmonikerna i Beethovens 3e pianokonsert. Han medverkar regelbundet som solist och kammarmusiker på festivaler runtom Europa.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.