I Say Dust
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.femalefilmfestival.se

IFEMA – Nahid (Förfilm: I Say Dust)

NAHID
Regissör Ida Panahandeh Land Iran År 2015 Längd 105 min Språk Persiska Undertexter Engelska
Nahid är en ung kvinna som efter att ha skilt sig från sin man lever ensam med sin 10-åriga son i en stad i norra Iran. Vårdnaden om barnet tillfaller männen vid skilsmässor i landet men Nahids före detta man går med på att låta henne få ha hand om deras son, på villkor att hon inte gifter om sig. När hennes nya kärlek föreslår att de ska ingå temporärt äktenskap dras allt till sin spets.
Ida Panahandehs första långfilm har visats och vunnit priser på festivaler världen över och är ett gripande och finstämt drama om en kvinnas kamp för självständighet, frihet och kärlek på sina egna villkor.

FÖRFILM: I SAY DUST
Sverigepremiär!
Regissör Darine Hotait Land USA, Libanon År 2015 Längd 14 min Språk Engelska, arabiska Undertexter Engelska
I Say Dust berättar historien om Hal och Moun och deras flyktiga men intensiva möte. Hal är en arabisk-amerikansk poet som tillhör den palestinska diasporan i New York, Moun en frisläppt schackspelsäljande tjej. Deras hastiga kärleksaffär utmanar deras uppfattning om vad hemmet och identitet egentligen innebär.

__________________________________________________

IFEMA INTERNATIONAL FEMALE FILM FESTIVAL MALMÖ
IFEMA är en filmfestival med säte i Malmö som för tionde året i år visar filmer av kvinnliga regissörer från hela världen. Mellan 4-10 april blir det seminarium, samtal, mingel, regissörsbesök och massor med film på Panora i Malmö och runt om i Skåne. IFEMA arrangeras av Imagenes del Sur/Bilder från Söder. Mer information om festivalen hittar du på:
www.femalefilmfestival.se/
www.facebook.com/ifemafilmfestival

FOR INFORMATION IN ENGLISH, PLEASE VISIT OUR WEBSITE.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.