• Kategori:
  • Hemsida: http://www.femalefilmfestival.se

IFEMA – Marlina the Murderer in Four Acts

MARLINA THE MURDERER IN FOUR ACTS

Regissör Mouly Surya Land Indonesia, France, Malaysia, Thailand År 2017 Längd 93 min Språk Indonesiska Undertexter Engelska

Landsbygden på den indonesiska ön Sumba är en ogästvänlig plats - särskilt för kvinnor. Marlina blir smärtsamt påmind om detta när ett gäng rånare bryter sig in i hennes hem och kräver hennes dygd och hennes boskap. När hon har återhämtat sig från den initiala chocken beslutar hon sig för att inte ge upp utan en kamp.

Det ödsliga indonesiska landskapet är den perfekta kulissen för denna feministiska hämndwestern, med en lakonisk men benhård Marlina i huvudrollen. Full av känsla, torr humor och magiskt ackompanjerat av ett atmosfäriskt soundtrack. Muly Surya har utan tvekan skapat årets mest briljanta, djärva, genreöverskridande och överraskande pärla till film.

_______________________________________

IFEMA INTERNATIONAL FEMALE FILM FESTIVAL MALMÖ
IFEMA är en filmfestival med fokus på kvinnliga regissörer från runt om i världen. Årets festival är den 12:e i ordningen och äger rum 9–15 april. Välkommen till samtal, mingel, regissörsbesök och massor med film på Biograf Panora och utvalda platser i Malmö. Årets tema är GRÄNSER med ett särskilt fokus på KINA. IFEMA arrangeras av Imagenes del Sur/Bilder från Söder. Mer information om festivalen hittar du på:
www.femalefilmfestival.se
www.facebook.com/ifemafilmfestival

FOR INFORMATION IN ENGLISH, PLEASE VISIT OUR WEBSITE.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.