• Kategori:
  • Hemsida: http://www.femalefilmfestival.se

IFEMA – Fallen Flowers, Thick Leaves

FALLEN FLOWERS, THICK LEAVES

Regissör Laetitia Schoofs Land Nederländerna, Tyskland, Kina År 2017 Längd 85 min Språk Kinesiska Undertexter Engelska

Hongli Zhen är en kinesisk sexolog som möter kvinnor i alla åldrar på sin mottagning i Peking. Trots att berättelserna skiljer sig åt kämpar alla hennes klienter med samhällets förväntningar. Om en kvinna i Kina inte har hittat en man innan hon fyller 30, har hon missat tåget som är livets menings och syfte. Livet för unga kinesiska kvinnor kan se modernt ut, men de traditionella könsroller som påverkar kvinnor i alla åldrar och klasser är mycket konservativa.

I denna varma dokumentär pratar kvinnor öppet om lust, sex, tabun och skam, om att vara gift med en man som en inte älskar, att vara lesbisk och att hitta acceptans, om nyvaken feminism och om de som i fullständig desperation över sitt ”misslyckade” kärleksliv bestämmer sig för att gå i kloster. Om frågor och känslor som rör kvinnor i Kina men också kvinnor globalt.

Efter filmen blir det samtal i samarbete med RFSU Malmö!

_______________________________________

IFEMA INTERNATIONAL FEMALE FILM FESTIVAL MALMÖ
IFEMA är en filmfestival med fokus på kvinnliga regissörer från runt om i världen. Årets festival är den 12:e i ordningen och äger rum 9–15 april. Välkommen till samtal, mingel, regissörsbesök och massor med film på Biograf Panora och utvalda platser i Malmö. Årets tema är GRÄNSER med ett särskilt fokus på KINA. IFEMA arrangeras av Imagenes del Sur/Bilder från Söder. Mer information om festivalen hittar du på:
www.femalefilmfestival.se
www.facebook.com/ifemafilmfestival

FOR INFORMATION IN ENGLISH, PLEASE VISIT OUR WEBSITE.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.