• Kategori:
  • Hemsida: http://www.femalefilmfestival.se

IFEMA – Angels Wear White

ANGELS WEAR WHITE

Regissör Vivian Qu Land Kina År 2017 Längd 107 min Språk Mandarin Undertexter Engelska

I ett litet samhälle vid kusten i djupt konservativt och patriarkalt Kina jobbar tonåringen Mia på ett hotell. Hon är långt hemifrån och försöker hålla så låg och osynlig profil det bara går för att inte bli påkommen med att inte ha sina papper i ordning. När två skolflickor blir våldtagna av en medelålders politiker på hotellet, står Mia som enda vittnet, men av rädsla för att förlora sitt jobb, säger hon ingenting.

Denna andra långfilm från briljanta kinesiska manusförfattaren och regissören Vivian Qu är en modern noir fokuserad på komplexa kvinnliga karaktärer. Med fantastiskt foto och genomtänkta miljöer är ANGELS WEAR WHITE på samma gång lysande och mörk och en av festivalens allra starkaste filmer.

_______________________________________

IFEMA INTERNATIONAL FEMALE FILM FESTIVAL MALMÖ
IFEMA är en filmfestival med fokus på kvinnliga regissörer från runt om i världen. Årets festival är den 12:e i ordningen och äger rum 9–15 april. Välkommen till samtal, mingel, regissörsbesök och massor med film på Biograf Panora och utvalda platser i Malmö. Årets tema är GRÄNSER med ett särskilt fokus på KINA. IFEMA arrangeras av Imagenes del Sur/Bilder från Söder. Mer information om festivalen hittar du på:
www.femalefilmfestival.se
www.facebook.com/ifemafilmfestival

FOR INFORMATION IN ENGLISH, PLEASE VISIT OUR WEBSITE.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.