Foto: Klara Bond

Helen Salim - Upptäck Victoria!

Sångerskan och kompositören Helen Salim är aktuell med sitt debutalbum. Hennes röst och musik har beskrivits som berörande, unik och sublim. Musik som lämnar avtryck och får lyssnaren att kliva in i ett berörande och berättande landskap av modern harmonik, kombinerat med en traditionell akustisk jazzsättning som ramas in av Helens mångfacetterade, kristallklara röst.

Att Helen Salim är uppvuxen i Skåne med persiska rötter och numera baserad i Stockholm, har gjort att hennes hennes musikaliska väg är under ständig utveckling. Efter att ha avslutat sina studier på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm tog Helen med sina egna kompositioner och klev in i studion tillsammans med ett gäng namnkunniga musiker inom svensk jazz. Den 10 september släpptes det omtalade debutalbumet "Imaginary Gardens" via norska skivbolaget AMP Music & Records. Helen sitter numera i styrelsen för Riksförbundet Svensk Jazz och Föreningen Sveriges Jazzmusiker för att bidra till jazzens utveckling i Sverige.

”Det är en nåd att stilla bedja om att ha sitt eget, djupt originella musikaliska universum redan från och med debutalbumet. Men Helen Salim behöver inte be.” (Alexander Agrell, Sydsvenskan 2021)

"Det finns inga svaga punkter i den här musiken. Det är en slags historia skriven i ljud, ord och fraser. Extremt subtilt och rent, med en passion för möten av andra kulturer och stilar.” (Jazz-fun, Berlin)

"...en röst som bottnar sig i ett traditionell förhållningssätt, men som använder mikrointervall på ett sublimt sätt och utnyttjar rösten som det steglösa instrument det faktiskt är." (Magnus Östnäs, Orkesterjournalen 2021)

På scen:
Helen Salim – sång
Hannes Bennich – altsaxofon
Britta Virves – piano
Tomas Sjödell – kontrabas
Jonas Bäckman – trummor

Upptäckt Victoria!
Denna konsert ingår i Victoriateaterns konsertserie Upptäck Victoria! där du några gånger per säsong, för en liten peng, kan höra spännande musik av hög kvalité i genrer som du kanske aldrig lyssnat på, med artister som du kanske aldrig hört talas om – låt dig överraskas!
Har du eller någon du känner aldrig varit hos oss så är detta ett ypperligt tillfälle!

Läs mer: Vad är Upptäck Victoria!

Spotify: https://open.spotify.com/album/2TJNt3L5Swm2EdSSuyAW1j?si=VTpMyg8eRR6NNlA6L-DQGw&dl_branch=1
Instagram: https://www.instagram.com/helensalim/
Facebook: https://www.facebook.com/helensalimvocalist

Pris:
Salong 100:-
Balkong 100:-
Salong Student/Pensionär 50:- (begränsat antal)
Balkong Student/Pensionär 50:- (begränsat antal)
(I biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift.)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekomenderar Möllans Osts Tapastallrick För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!

 • Plats : Victoriateatern, Södra Förstadsgatan 18, Malmö
  Datum : onsdag 7 september
  Tid : 19:30 , ( insläpp 19.00 )
  Priser :
  • Salong: 100 kr
  • Balkong: 100 kr
  • Salong Student/Pensionär: 50 kr
  • Balkong Student/Pensionär: 50 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.