Foto: Pelle Hybbinette

Ett decennium med KLUBBKÖREN

Den runt 40 man och kvinnor starka kören med hiphop, R&B, funk och afrikanska kampsånger på repertoaren firar tioårsjubileum med gäster från åren som gått. En okonventionell kör som sjunger och rappar över inspelade beats, kompad av bas och ibland slagverk.

Körledare, arrangör och producent är Erik Hjärpe, keyboardist i Timbuktus band Damn! som också har skrivit och arrangerat musiken till Timbuktus föreställning ”En droppe midnatt”, Liv Strömqvists ”Blod och eld” och TV-program som Fosterland, Bokstavslandet och Cleo med flera. Sedan två år tillbaka hjälper musikproducenten och kompositören Patrik Lorentzson Erik i hans vision. Dessutom kompar basisten Bo Raymond Knutsson med ett förflutet som bland annat musiker bakom Herbie Hancock, I manegen med Glenn Killing och på Mosebackes jazzbruncher.
https://erikhjarpe.com/

Klubbkören startades våren 2010 på initiativ av DJn och journalisten Johanna Olofsson, som har stått bakom en rad klubbar i Stockholm och i Malmö bland annat Skånes Ljudpark, Ljudfesten och Barnfesten, Sveriges mest framgångsrika klubb för hela familjen.

I starten var Klubbkören en kör bestående av vänner och bekanta till Johanna och Erik. Idag finns enbart enstaka av originalmedlemmarna kvar och sånginträdesprov är obligatoriskt för alla medlemmar sedan flera år tillbaka.

Klubbkören har på 10 år gått från att vara en glad amatörkör till en professionell kör med en rad skickliga solister och en maffig ljudlig helhet. Under de senaste åren har de vid ett par tillfällen spelat in ny musik i G.U.L.A. Studion i Malmö, musik som är ämnad att släppas på ett framtida album med Klubbkören.

Under Klubbkörens existens har de uppträtt flera gånger på Musikhjälpen, i Sommarlov på SVT, i P3, P4 och på Din Gata 100,5. Klubbkören har haft ett långtgående samarbete med Emil Jensen och uppträtt med honom på bland annat Malmöfestivalen, Mejeriet i Lund, Malmö Live och Göteborgs Konserthus. De har backat Looptroop på Babel och Bob hund på Slagthuset, och på en av Way Out Wests största klubbscener uppträdde de ihop med Nya Zeeländska Electric Wire Hustle och gästades även av Timbuktu på en mindre scen. De har också gjort samarbeten med rapparen Skizz och soulartisten Svante Lodén.

Sommaren 2019 gjorde Klubbkören två bejublade konserter ihop med sydafrikanska Mahotella Queens, en på ett fullsatt Malmö Sommarscen och en på Trädgården i Stockholm. Klubbkören gästade också danska bandet Fastpoholmen på ett fullsatt Store Vega i Köpenhamn.

När Klubbkören la ut sitt första Youtube-klipp, en tolkning av Tightrope på Youtube så skrev upphovsmakarna Janelle Monáe och den berömde Outkast-rapparen Big Boi på Twitter om hur imponerade de var av Klubbkören och att de ville ha med dem på sin turné.

https://www.facebook.com/klubbkoren

Picknickföreställning

Pris:
Salong 240:-
Balkong 200:-
Salong Student/Pensionär 200:-
Balkong Student/Pensionär 160:-
(I biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift.)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekomenderar Möllans Osts Tapastallrick För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!

 • Kommentar : Insläpp 19.00
  Plats : Victoriateatern , Södra Förstadsgatan 18, Malmö
  Datum : fredag 15 maj
  Tid : 19:30 , ( Insläpp 19.00 )
  Priser :
  • Salong: 240 kr
  • Balkong: 200 kr
  • Salong Student/Pensionär: 200 kr
  • Balkong Student/Pensionär: 160 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp
 • Kommentar : Insläpp 19.00
  Plats : Victoriateatern , Södra Förstadsgatan 18, Malmö
  Datum : lördag 16 maj
  Tid : 19:30 , ( Insläpp 19.00 )
  Priser :
  • Salong: 240 kr
  • Balkong: 200 kr
  • Salong Student/Pensionär: 200 kr
  • Balkong Student/Pensionär: 160 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.