• Kategori:
  • Hemsida: http://www.doclounge.se/malmo

Doc Lounge Malmö: The Jump - INSTÄLLT!

Kalla kriget-tema på Doc Lounge Malmö med litauiska dokumentären The Jump.

1970, under det kalla kriget, möter en amerikansk patrullbåt en rysk fiskebåt mitt i Atlanten. Plötsligt hoppar Simas Kudirka, en litauisk sjöman, över till det amerikanska fartyget i ett desperat försök att få politisk asyl. Förvirring uppstår och till Simas förskräckelse överlämnar amerikanerna honom till ryssarna. Det blir starten till en av kalla krigets större skandaler. Regissören Giedre Žickyte ger, med otroliga arkivfilmer, möten med nyckelpersoner och rekonstruktioner med den karismatiska Simas Kudirka, en målande bild av händelsen. Simas ödesdigra hopp blir startskottet till ett märkligt öde som symbol för frihet.

OM FILMEN
Titel: The Jump
Regissör: Giedre Žickyte
Land: Litauen, Lettland, Frankrike
År: 2020
Språk: Litauiska, Engelska
Längd: 85 minuter

→ Var, när, hur:
Dörrar öppnas: 19.00 - Filmstart: 20.00
Plats: Babel, Spångatan 38
Biljetter: endast förköp via Kulturcentralen där biljetterna säljs fram till två timmar innan eventet startar.

→ Sittplatser:
Vi har 50 tillgängliga platser på eventet. Vi följer självklart folkhälsomyndighetens råd och restriktioner för event, bordsservering och distansering och vi önskar att ni också gör det. Tvätta händerna, se till att hålla avstånd till andra sällskap, beställ sittande vid borden och hjälp oss att undvika all form av trängsel. Är ni sjuka eller uppvisar minsta symptom så ber vi er att stanna hemma.

→ Tillgänglighet:
Babel ligger en halv-trappa upp. Det finns en ramp till vänster om entrédörren. Be entrévärdar eller kassapersonal om hjälp för att fälla ner denna. Det går bra att meddela i förväg om du vill ha hjälp när du kommer: malmo@doclounge.se
En rymligare toalett, anpassad för rullstol finns i anslutning till entré och garderob. Textning av våra filmer varierar. Se på varje enskilt evenemang för detaljer kring språk och eventuella undertexter.

Doc Lounge arrangeras i stolt samarbete med Malmö stad, Film i Skåne AB, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel Malmö.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.