• Speltid: 79 min
  • Kategori:
  • Hemsida: http://doclounge.se

Doc Lounge Malmö: Efter Inez

Efter Inez Karin Ekberg / Sverige / 2017 / 79 min Språk: Svenska Undertexter: Svenska

Denize och Filip har allt förberett: babysäng, barnvagn, små kläder, till och med bilbarnstolen är monterad. Barnet de väntar kan komma när som helst. Men på en sista rutinkontroll stelnar barnmorskan till. Det finns inte längre något hjärtljud.

“En film som är svår att se, svår att göra, men som bryter en tystnad och ger en större förståelse för livets sårbarhet. En film om sorg, men mest av allt kärlek”
- Tempo dokumentärfilmsfestival 2017

Från den hyllade filmen Att Skiljas är nu regissören Karin Ekberg tillbaka med ännu en film som bjuder in oss till en familj under en känslig tid i deras liv.

Efter Inez är en film om att överleva sorg. Den utforskar hur individer sörjer olika, genusaspekter på sorg och tabun i vårt samhälle. För att till sist lämna oss med ett oväntat leende och en varm känsla inombords. Filmen har vunnit årets Tempo Documentary Award och är nominerad till Kristallen och Prix Europa.

Information in English: http://doclounge.se/films/after-inez

SCEN: VSFB (Vi som har förlorat ett barn)
Lena Holmberg från VSFB Malmö läser ur deras nya skrift "Tillsammans i sorgen", skriven av drabbade föräldrar i organisationen.

SAMTAL: Efter filmen har vi ett samtal om sorgearbete, kärlek och familj tillsammans med Lena Holmberg från VSFB och en av Svenska kyrkans sjukhuspräster i Malmö.

TID: Dörrar öppnar kl 19.00 / Filmen börjar ca kl 20.00
PLATS: Babel, Spångatan 38, Malmö
ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär) eller DOC LOUNGE GULDKORT (350 kr) ger fri entré på alla säsongens ordinarie visningar.

Läs mer om Doc Lounge Malmös program här: http://doclounge.se/malmo
Babel är rullstolsanpassat, bara att be någon av personalen att hjälpa till och visa vart vår ramp är.

Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel


Visa större karta

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.