David Wiberg & Stefan Johansson - Dagboksanteckningar från ett källarhål

En humoristisk och ömsint skildring av 16-åriga Linnea som trots sin blyghet och klumpen i magen ställer sig på scen och läser högt ur sina anteckningar.

En dryg meter under marken, i en radhuskällare någonstans i Sverige, sitter sextonåriga Linnea och skriver dagbok. Egentligen är hon alldeles för blyg för att dela med sig av sina tankar, men klumpen i magen som inte vill försvinna ger henne ingen annan utväg. Utan att riktigt veta vad som kommer att hända, ställer hon sig upp på scenen och läser högt ur sina anteckningar.

Dagboksanteckningar från ett källarhål är en humoristisk och ömsint skildring av en ung människa i otakt med sig själv. Föreställningen har hyllats av såväl kritiker som publik, och i januari 2013 ger David Wiberg ut Dagboksanteckningar från ett källarhål som ungdomsroman på Lilla Piratförlaget. Boken bygger, förutom föreställningen med samma namn, på David Wibergs monolog Svart tulpan, som även den handlade om sextonåriga Linnea. Releasefest för boken hålls efter föreställningen den 15/2.

Under våren 2013 spelas föreställningen även på Fri scenStockholms stadsteater, Uppsala stadsteater och i Linköping.

Det här är ingenting, bara så att ni vet. Det är jag, och jag är ingenting. Ingenting spännande, ingenting oväntat, ingenting roligt, ingenting tråkigt. Kanske tråkigt. Tråkigt och meningslöst. Det är 165 dagar kvar till Peace & Love och det regnar is. Jag kunde aldrig föreställa mig att det skulle kännas så här.
– Linnea

Pressröster
…en resa till en annan galax, till ett tonårstjejuniversum som påminner om en underjord av sorg./…/Kort sagt: Linnea är värd att älska – detta gäller möjligen också David Wiberg.
–Lars Ring, SvD

Sorgen och den intensiva humorn, lyteskomiken och den tilltagande beundran för Linnea håller varandra i en så exakt balans att man varken hinner oja sig eller skratta. Man bara sitter där och älskar Linnea intensivt…
…Wiberg lysande…

– Kerstin Gezelius, DN

Intensivt lysande föreställning
– Clemens Altgård, SkD

David Wiberg var tidigare medlem i humorkollektivet Varanteatern och syntes senast på Uppsala stadsteater i Ada Bergers kritikerrosade uppsättning Lagom nära döden. Wiberg är verksam inom scen- och bildkonst, arkitektur och illustration. Han har gjort allt från musikvideor till Brainpool, TV-grafik till Robins till humorprogrammet Extra Allt på TV. Wiberg är född 1973 i Lund.

Stefan Johanson är utbildad vid Dramatiska institutet och har bland annat gjort musik till Filippa Bark och döden (Uppsala stadsteater), Bergsprängardöttrar (Riksteatern), Ferdydurke (Turteatern), Lilla stormen (Dramaten) och Lagom nära döden (Uppsala stadsteater). Senast komponerade Stefan musik till Det osynliga barnet på Unga radioteatern och Frankenstein på Turteatern.

Manus, regi och medverkan: David Wiberg
Musik och medverkan: Stefan Johansson
Mask och kostym: Annika Öhlund
Consigliere: Paula Stenström

Läs mer
www.davidwiberg.se


Visa större karta

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.