Gardiennes Bog Hole In love with Cinema Iris Ultimate Fails Compilation Martina Oh Martina Brottas
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.buff.se

BUFF - Kortfilmstävling

BISMILLAH
Italien 2017. Regi: Alessandro Grande. 15 min. Italienskt, afrikaanskt tal. Engelsk text. Rek. från 12 år.
Vem har egentligen rätt till sjukvård? Samira lever som illegal flykting i Italien, hennes storebror är sjuk och hon tvingas be om hjälp för att han ska klara sig. Genom att sjunga en sång håller hon hoppet uppe och får sin bror att orka kämpa. En stark film som från första stund griper tag om tittaren.

GARDIENNES
Frankrike 2017. Regi: Adeline Picault. 14 min. Franskt tal. Engelsk text. Rek. från 13 år.
Acha och och Myriam, två uttråkade 15-åringar, bor i ett höghusområde i Frankrike. En dag blir de tillfrågade av Sam, ledare för ett lokalt gäng, om de kan hålla utkik utanför en byggnad. De är båda intresserade av Sam och fantiserar om honom som en varg. Upprymda tackar de ja till erbjudandet.

BOG HOLE
Myrhull. Norge 2018. Regi: Torfinn Iversen. 12 min. Norskt tal. Engelsk text. Rek. från 10 år.
Jenny följer med en manlig bekant till hennes mamma och hans dotter på campingtur. I den norska vildmarken finns förrädiska sumphål som man måste akta sig för att inte sjunka ned i. När mannen glömmer tältpinnarna i bilen lämnas de båda flickorna ensamma med varandra och vildmarken.

IN LOVE WITH CINEMA
Kinoman. Kyrgyzstan 2017. Regi: Askar Nurakun uulu. 10 min. Utan tal. Rek. från 6 år.
I den lilla byns filmvisningslokal flimrar VHS-äventyr för de lyckliga som kan lösa biljett. Pojken utan biljett försöker med alla till buds stående medel ta sig in i biomörkret. Ett bländande fint äventyr med böljande landskap, videoreparatörer, farbröder på cyklar och en liten pojkes okuvliga strävan.

IRIS
Paupière mauve. Kanada 2017. Regi: Gabrielle Demers. 10 min. Katalanskt tal. Engelsk text. Rek. från 12 år.
På fotbollsträningen kan inte Emanuelle hålla blicken borta från Laura som sitter vid sidlinjen. När hon er bort från matchen missar hon en boll som träffar henne på ögat. Smällen resulterar i en ögonlapp. Brände det till på samma sätt för Laura när deras blickar möttes vid fotbollsplanen? En visuell film om längtan och identitet.

ULTIMATE FAILS COMPILATION
Sverige 2018. Regi: Joakim Thörn. 12 min. Svenskt tal. Engelsk text. Rek. från 10 år.
Solen lyser över de vältrimmade gräsmattorna, de grå villorna står prydligt uppradade och vid ett staket hänger ett gäng tolvåriga killar. En av dem filmar med mobilen, flera röster uppmanar någon att hoppa, en kille står högt upp på staketet redo att ta sats: ett hopp. De springer vidare och utmaningarna blir allt hetsigare i takt med jakten efter det bästa videoklippet.

MARTINA, OH MARTINA
Martina, Ay Martina. Spanien 2017. Regi: Fátima Martín. 12 min. Spanskt tal. Engelsk text. Rek. från 12 år.
Martina är kär i en kille, men frågan är hur hon ska göra för att närma sig honom. Hur kan hon säkert veta om han gillar henne? Martina bestämmer sig för att ta första steget. När allt blir fel känns det som att hela världen rasar samman. Fin film om första kärleken och hur svår den kan vara.

BROTTAS
Sverige 2018. Regi: Julia Thelin. 15 min. Svenskt tal. Engelsk text. Rek. från 11 år.
Jaana och Bettan är bästa vänner och supertajta. På mattan i brottningshallen är de grymma. När den perfekta harmonin mellan tjejerna rubbas framkallas starka känslor som är svåra att förstå sig på och tygla. Pricksäkert utforskar filmen ämnen som makt, uppväxt och en vänskap som betyder allt.

__________________________________________________

Festivalpass
Festivalpass är obligatoriska och kostar 30 kr/person för vuxna och är gratis för barn/ungdom under 19 år. Festivalpass >>

För enskilda festivaldeltagare
För vuxna festivaldeltagare gäller priset 50 kr/film

För förskolor, grundskolor och gymnasieskolor i Malmö
I samarbete med Skolbio Malmö erbjuds platser kostnadsfritt till visningar under skoltid. Bokning via Kulturkartan kulturkartan.malmo.se/

För skolor utanför Malmö:
Biljetterna för dig som går och ser film med din skolklass kostar 25 kr/per biljett inklusive gratis festivalpass. Samma pris för barn som för vuxna. Skriv skolans namn + stad + årskurs i kommentarsfältet. Vill du fakturera dina biljetter och festivpass, maila ditt bokningsnummer och fakturaadress till info@kulturcentralen.nu. (Faktureringsavgift 30 kr tillkommer)
Vill du få dina biljetter skickade till en annan adress än fakturaadressen kostar det 20 kr extra för utskick. Maila i så fall även till vilken adress du vill få biljetterna skickade (Utskick av biljetter är endast möjligt fram till den 12 mars)
Vill du inte få dina biljetter skickade kan de hämtas ut på Kulturcentralen, Södra Förstadsgatan 18, Malmö . Öppet mån- fre kl.11-18, lör kl.11-15.
Observera att de måste hämtas ut innan sista hämtdatum.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.