Jag tror att jag är lite kär i dig Skolstartssorg Ahmed och Markus
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.buff.se

BUFF - Film & Samtal 1: MARIA ERIKSSON-HECHT - Kortfilmspaket

MARIA ERIKSSON-HECHT
Maria Eriksson-Hecht är utbildad filmregissör vid Stockholms dramatiska högskola. Tema för hennes masteruppsats var att arbeta med och regissera barn. Maria har tidigare hållit masterclass om ämnet på BUFF. Filmen Skolstartssorg vann Children’s Choice Award på Nordisk Panorama 2017.

JAG TROR JAG ÄR LITE KÄR I DIG
Sverige 2017. Regi: Maria Eriksson-Hecht. 9 min. Svenskt tal. Engelsk text. Rek. från 12 år.
Jag tror jag är lite kär i dig är en kortfilm om grooming och bygger på verkliga händelser, på kända och okända fall där framför allt unga flickor råkat väldigt illa ut. I filmen får vi följa Nadja som träffar en kille, William, på nätet. De flörtar och skickar oskyldiga meddelanden till varandra, men William vill snart mer.

SKOLSTARTSSORG
Sverige 2017. Regi: Maria Eriksson-Hecht. 17 min. Svenskt tal. Engelsk text. Rek. från 8 år.
På Johns första skoldag dyker hans elvaårige storebror Mika oväntat upp för att följa honom. Mika har dock andra planer än att bara ta John till skolan. Han ska på vägen lära honom världens och skolgårdens alla skoningslösa krav och regler.

AHMED & MARKUS
Sverige 2017. Regi: Maria Eriksson-Hecht. 9 min. Svenskt tal. Engelsk text. Rek. från 12 år.
Ahmed är mobbad i skolan. Vardagen består av verbala och fysiska trakasserier från Markus och hans kompisar. Hemma är Markus förtryckt av sin pappa. Utan skygglappar för det som är svårt att skildra, berättar filmen med stor varsamhet om mobbning och vad det gör med den som utsätts.

___________________________________________

Festivalpass
Festivalpass är obligatoriska och kostar 30 kr/person för vuxna och är gratis för barn/ungdom under 19 år. Festivalpass >>

För enskilda festivaldeltagare
För vuxna festivaldeltagare gäller priset 50 kr/film

För förskolor, grundskolor och gymnasieskolor i Malmö
I samarbete med Skolbio Malmö erbjuds platser kostnadsfritt till visningar under skoltid. Bokning via Kulturkartan kulturkartan.malmo.se/

För skolor utanför Malmö:
Biljetterna för dig som går och ser film med din skolklass kostar 25 kr/per biljett inklusive gratis festivalpass. Samma pris för barn som för vuxna. Skriv skolans namn + stad + årskurs i kommentarsfältet. Vill du fakturera dina biljetter och festivpass, maila ditt bokningsnummer och fakturaadress till info@kulturcentralen.nu. (Faktureringsavgift 30 kr tillkommer)
Vill du få dina biljetter skickade till en annan adress än fakturaadressen kostar det 20 kr extra för utskick. Maila i så fall även till vilken adress du vill få biljetterna skickade (Utskick av biljetter är endast möjligt fram till den 12 mars)
Vill du inte få dina biljetter skickade kan de hämtas ut på Kulturcentralen, Södra Förstadsgatan 18, Malmö . Öppet mån- fre kl.11-18, lör kl.11-15.
Observera att de måste hämtas ut innan sista hämtdatum.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.