Foto: Ezra Gozo Mansur

Adam Ben Ezra (ISR)

Den israeliska multiinstrumentalisten och kontrabasfenomenet Adam Ben Ezra kommer till Malmö för första gången. Han är aktuell med sitt tredje och enligt utsago, hittills bästa album ”Hide & Seek”. Ben Ezra rör sig sömlöst mellan genrer – jazz, hiphop, R&B och elektroniskt blandas med influenser från Mellanöstern och Adams egna unika groove. Under de senaste tio åren har han inspirerat många med sin musikalitet och sina slående kompositioner – han har omdefinierat och blåst nytt liv i kontrabasen.

Adam Ben Ezra föddes 1982 och växte upp i Tel Aviv. Han började spela fiol som femåring, innan han tog upp gitarren när han var nio. Efter en kort romans med elbasen vid 16 års ålder, upptäckte han det instrument som skulle komma att bli mest associerat med honom: kontrabasen. Han började sin musikaliska karriär på jazzklubbar och kaféer där han spelade med lokala musiker och ensembler och fick sitt första genombrott 2008 när hans kontrabasversion av temat för TV-serien Seinfeld och hans tolkning av Michael Jacksons "Billie Jean" nådde viral framgång på nätet. Detta fångade uppmärksamheten hos den amerikanska skivbolaget CandyRat Records som sedan gav ut singlarna ”Openland" och "Flamenco”, 2012.

Med långt över tjugo miljoner visningar hittills på sina videor online är Adam verkligen en Internetstjärna, men hans framgång är knappast begränsad till webben. Med nära hundra shower bakom sig i Europa och USA, inklusive en fantastisk öppningsspelning för Snarky Puppy inför femtusen människor i Paris, är han i allra högsta grad en livestjärna som inte är främmande för stora arenor och festivaler. Han har delat scen med artister som Pat Metheny, Victor Wooten och Richard Bona för att bara nämna några och hans musik har spelats på BBC World Service, CBS News, Time Magazine och The British Telegraph m.m.

”Det vore en grov förenkling att säga att Adam Ben Ezra är kontrabasist. Visserligen spelar han det stora instrumentet, men på ett sätt jag aldrig hört någon annan hantera det. Han är även multiinstrumentalist, sångare, kompositör, livelooping-artist, ljudskulptör och innovatör.”
(Rasmus Klockljung för Lira, 2018) https://www.lira.se/imponerande-multimusicerande-av-adam-ben-ezra/

https://youtu.be/d1_RGNTtkTo
https://youtu.be/BgEqIThBblQ

https://www.adambenezra.com
https://www.facebook.com/AdamBenEzra
https://www.instagram.com/adambenezra

Pris:
Salong 240:-
Balkong 200:-
Salong Student/Pensionär 200:-
Balkong Student/Pensionär 160:-
(I biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift.)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekomenderar Möllans Osts Tapastallrick För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!

 • Plats : Victoriateatern, Södra Förstadsgatan 18, Malmö
  Datum : torsdag 22 september
  Tid : 19:30 , ( insläpp 19.00 )
  Priser :
  • Salong: 240 kr
  • Balkong: 200 kr
  • Salong Student/Pensionär: 200 kr
  • Balkong Student/Pensionär: 160 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.