Efia Abu & Drömbandet

Efia Abu är en Malmöbaserad sångerska och låtskrivare med rötter i norra Skåne och i Ghana. Tillsammans med sitt alldeles särskilda Drömband bjuder de på roots reggae och soul på skånska. De raka budskapen om livets innersta principer får en varm omfamning av lekfulla melodier, episka basgångar och ekande baktakt.

Efia Abu växte upp i en by på skånska landsbygden på nittiotalet, trots att musiken varit en livslång följeslagare var det först för några år sedan hon hittade sin röst och beskriver det som om orden och musiken flödade från en källa långt bortom henne själv. Denna nyfunna skaparanda samlades på hennes debutalbum ”Kärlek & Verkan” som släpptes 2023.

Genom inspiration från sitt eget liv omvandlar Efia Abu minus till plus och frambringar i sina texter en slags magisk realism. Bland sina medskapare i Drömbandet hittar vi musiker som även spelar med bl.a. Ane Brun, Helt Off och Ayla. Tillsammans tar de med oss på en fascinerande musikalisk odyssé och bjuder på en mäktig stämning med autentisk och själfull reggae och soul.

På scen:
Efia Abu: sång
Isak Strand: elgitarr, kör
Erik Stoltz: elbas
Cuneyd Kocalp: trummor
Johan Edgren: percussion
Felisia Westberg: flöjt, kör

 • Plats : Moriska Paviljongen, Norra Parkgatan 2 (Folkets Park), Malmö
  Datum : onsdag 9 oktober
  Tid : 19:00
  Priser :
  • Entré: 150 kr
  • Medlem Mix Musik: 100 kr
  • Student: 100 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp Förköpet stänger: 2024-10-09 17:00