Julkonserter, Julshower och annat juligt

Jul med André Rieu
27 november kl.16.00 på Kino, Lund
André Rieu är en av världens tio mest säljande skivartister och turnerar jorden runt för utsålda hus. Nu visas den storslagna julkonserten med honom från Maastricht.
Läs mer/Boka>>

Oluf Brock - en landskronitisk julsaga
27 november, 3 och 11 december kl.16.00 på Öresundsteatern, Landskrona
Baserad på Charles Dickens världsberömda berättelse om Ebenezer Scrooge som hemsöks av tre andar på julaftonsnatten spelar Öresundsteatern och Brukarensemblen historien om den snåle och elake spannmålshandlaren Oluf Brock som levde i Landskrona i mitten av sjuttonhundratalet.
Läs mer/Boka>>

Sofia Karlsson & Martin Hederos - Julkonsert
26 november kl.19.00 på Palladium
Lagom till förra årets julfirande släppte Sofia Karlsson och Martin Hederos gemensamma albumet ”Stjärnenätter (Sånger om julen)”. Nu ger sig duon återigen ut på en gemensam turné som besöker kyrkor och konserthus landet runt.
Läs mer/Boka>>

Vinterafton - En middagsafton för frusna själar!
27 november - 29 december kl.19.00 på Skillinge Teater
Vi välkomnar er till en middag som med ganska fast hand leds av Skillinge Teaters kommande verksamhetsledare Nils Peder Holm och Karin Johansson-Mex. Ett första möte – ett välkomnande handslag. En afton där vi lär känna varandra och oss själva – en upplysande ljusstump i den långa vintervandringen.
Läs mer/Boka>>

Winter Wonderland - En föreställning med vintriga förtecken
28 o 29 november kl.19.00 i Vellinge Konserthus
Sång, film, teater, dans och musik med elever från Vellinge kulturskola.
Läs mer/Boka>>

This Christmas: Samuel Ljungbladh & Vicktoria Tolstoy möter Bohuslän Big Band
30 november kl.19.30 på Victoriateatern
Med soul, gospel och jazz, framför Sveriges gospel- och soulkung Samuel Ljungblahd tillsammans med vår jazzdrottning Viktoria Tolstoy både kända och okända julpärlor. Dessa två mästerliga sångare backas upp av Europas vassaste storband, Bohuslän Big Band.
Läs mer/Boka>>

Smoke Ring Sisters - A Swingin´Christmas
2 december kl.19.30 på Victoriateatern
Tänk dig det allra bästa av både den svenska och amerikanska julrepertoaren från jazzens och swingens guldår, i trestämmiga arrangemang a` la The Andrews Sisters och med ett par av Västsveriges absolut bästa musiker i form av The Dixie Dan Band under ledning av Dan Lindén
Läs mer/Boka>>

Julkonsert - Malmö Akademiska Kör o Orkester
2 december kl.19.30 och 3 december kl.15.00 o 18.00 i S:t Johannes kyrka
Koppla av i julstressen med konsert fylld av melodier som doftar av gran, glögg och pepparkakor. De bitande vintervindarna rår inte på Johanneskyrkan när de akademiska ensemblerna möts för att sprida julstämning och värme.
Läs mer/Boka>>

Jul-sing-along med Sångbolaget
3 december kl.16.00 på Palladium
Sångbolaget bjuder återigen in till sin årliga jul-sing-along. Kören har laddat och tomtesäcken är full av stämningsfulla sånger, julpynt, glada upptåg, paket och allsång. På scenen har de med sig såväl barnkör som kompband
Läs mer/Boka>>

Jul med Olle och Musica Vitae
4 december kl.14.00 på Palladium
I en lekfull julkonsert för hela familjen sätter Musica Vitae och julvärden Olle Steimer fart på julfirandet. Tillsammans med gästsolister från Malmö Kulturskola utlovas sånger om Lucia, tomtenissar, julklappsrim och glada upptåg. Det blir också en del allsång, så se till att vara uppsjungna!
Läs mer/Boka>>

Händels Messias med Camerata Øresund och Peter Spissky
6 december kl.19.00 på Palladium
Barockorkestern Camerata Øresund bjuder åter på sin nyskapande och ungdomligt sprudlande tolkning av Händels klassiker Messias.
Läs mer/Boka>>

Julkonsert med Åsa Fång och Christopher Wollter
7 december kl.19.00 på Palladium
Åsa Fång och Christopher Wollter är tillbaka med en helt ny julkonsert som går i kontrasternas tecken. Efter publik- och kritikersuccérna "Brel möter Piaf", "Billy Elliot" och "Doktor Zjivago" tar sig de båda hyllade artisterna an julklassiker och det genuint stämningsfulla som blandas med underfundiga texter och personliga reflektioner över vad julen betyder för oss.
Läs mer/Boka>>

Bach: Juloratoriet
9 december kl.18.00 på Kino, Lund
Inte anade Bach när han skrev och ställde samman musiken till julfirandet i Leipzig 1734 att hans musik skulle leva vidare i flera hundra år. Men varje jul sedan dess har människor fängslats och förundrats av Juloratoriets innerliga och livliga musik för orkester, kör och sångsolister. Folkets Hus och Parker livesänder konserten Bach: Juloratoriet från Göteborgs Konserthus.
Läs mer/Boka>>

Luciallsång
9 december kl.19.00 och 10 december kl.16.00 i S:ta Maria Kyrka
Lyrans manskör bjuder in till en oförglömlig och stämningsfull ”LUCIALLSÅNG” för 5:te året i rad, tillsammans med radarparet Lasse Berggrensson och Tommy Juth. The Lilies damkör bidrar med vacker sång i sin allra skönaste luciaskrud.
Läs mer/Boka>>

The Buckaroos
9 och 10 december kl.19.30 på Victoriateatern
Sveriges partyband nr 1 är tillbaka för sin årlig julkonsert. The Buckaroos har glatt Malmöborna i över 3 decennier med sin svängiga rock´n roll.
Läs mer/Boka>>

Granen - Friscenkonst
10 och 11 december kl.14.00 på Barnens Scen
Storken kommer till Granen i skogen och berättar om hur andra granar blivit båtmaster och numera seglar på haven. Granen börjar längta bort. När sedan sparvarna säger att en del granar får flytta in till människorna och bli smyckade med ljus och glitter blir Granen nästan sjuk av längtan. Föreställningen är baserad på H. C. Andersens saga med samma namn
Läs mer/Boka>>

Julshow med Vocal Six och gästande kvartetten AJLA!
10 december kl.17.00 på Palladium
Med bara sina röster skapar Vocal Six och gästande kvartetten AJLA efterlängtad julstämning med både sväng och humor, mys och värme.
Det bjuds på traditionella och moderna julsånger i välklingande arrangemang, samt några oväntade tippe-tappningar av julens obligatorier så som ni aldrig hört dem förr
Läs mer/Boka>>

Vinterns mysigaste julshow med GLIMRA
11 december kl.16.00 på Victoriateatern
Tre skönsjungande kvinnor i sina bästa år bjuder på sig själva, sin musik och sin förkärlek för julen! Annelie Roswall, Bittis Jakobsson och Annika Fehling. Gotländskt möter amerikanskt. Koffert, mandolin, dragspel, gitarr och trestämmig skönsång.
Läs mer/Boka>>

Mitt Vinterland - Roger Pontare
11 december kl.18.00 i S:t Johannes Kyrka
När Roger Pontare i advent 2016 för tredje året sedan 2011 ger sig ut på en efterlängtad konsertturné i några av landets allra vackraste kyrkor kan man räkna med en musikalisk och stämningsfull upplevelse utöver det vanliga.
Läs mer/Boka>>

Celtic Christmas – West of Eden
11 december kl.18.00 på Palladium
För femte året i rad bjuder West of Eden in till keltiskt julfirande, där irländsk och engelsk folkmusik står i centrum. Allt från medeltida hymner till svängigt låtspel, Christmas Carols och moderna klassiker blandas till en fantastiskt stämningsfull julkonsert.
Läs mer/Boka>>

Dilan & Moa möter: Folket - JULSPECIAL
13 december kl.20.00 på Blå Båten
Dilan & Moa har tagit steget ur vardagsrummet och är redo att ta sig an ett nytt föremål för retrospektiv livscoaching: dig! På självaste luciadagen och alla är välkomna att få lite jullivscoachning! Alla har erfarenhet av socialt svåra situationer eller allmänna misslyckanden, men alla har inte möjlighet att få livscoachning i retrospekt av södra Malmös mest kända ångestpoddare.
Läs mer/Boka>>

Sagan om Vanten - Friscenkonst
17 december kl.14.00 på Barnens Scen
Finns det hjärterum så finns det stjärterum och i en vante kan alla samsas och få plats. Sagan om Vanten är en folksaga från Ukraina som handlar om den borttappade vanten som blir till ett ombonat hem för alla som går förbi.
Läs mer/Boka>>

En Julshow...Typ
17 december kl.18.30 (show kl.20.00) på Tangopalatset
Fira in julen med traditionell dragshow. Möt vår Cruella De Ville, Cher, Evita, Tina Turner, Snövit, Carola, och mängder med andra härliga karaktärer när de tar tag i julens bestyr. Följa med hem till vår Linda Bengtzing och se vad som händer hemma hos henne runt juletid och träffa ondsinta sagokaraktärer som hamnat bakom lås och bom på självaste julafton
Läs mer/Boka>>

Sagoakuten
18 december kl.14.00 på Blå Båten
Hur ska tomteflickan få tag i ett silveräpple till sin bästa vän? Vem är det som knackar på den lilla musungens dörr? Vad händer med trollen och julgröten? Sagosystrarna från Lilla Vilda Teatern rycker ut med de gyllene vagnarna fullastade av små roliga äventyr för barn och familjer.
Läs mer/Boka>>

Nötknäpparen
18 december kl.16.00 på Kino, Lund
Julen skulle inte vara komplett utan den förtrollande berättelsen om unga Marie och hennes Nötknäpparprins! E T A Hoffmanns saga iscensatt av ryska balettmästaren Jurij Grigorovitj kommer att förflytta barn och vuxna till en värld av magi inför julhelgen. Inspelad från Boljojballeten
Läs mer/Boka>>

Jul i Folkton
18 december kl.18.00 på Palladium
Folkkära Jul i Folkton är traditionsenligt tillbaka med bland annat Ale Möller, Lena Willemark, Esbjörn Hazelius och Olle Linder. Jul i Folkton väver samman julen förr och nu. Avskalade akustiska julvisor i folkton tillförs stora mängder spelglädje som omsorgsfullt blandas med varma personliga julberättelser, ett beroendeframkallande musikrecept som man längtar tillbaka till – varje jul!
Läs mer/Boka>>

En stilla jul med Anders Ekborg
19 december kl.19.00 på Palladium
Anders Ekborgs julkonsert har blivit en tradition för många i Sverige. Denna känslosamma och finstämda konsert har fyllt kyrkor, teatrar och konserthus under flera år och förnyas för varje jul. En stilla jul förmedlar det som många förknippar med en äkta och traditionell jul. Konserten vilar på en grund av eftertanke, kärlek och omtanke om andra.
Läs mer/Boka>>

Bräkne-Hobys jul på skeppet
21 december kl.20.00 på Blå Båten
Nu uppträder Lars Lindquist, från Billie the Vision & the Dancers, för första gången i en specialsydd jul-toppluva och med snösprej i håret. Det blir en Totalspelning med bådemusik, sång, märkliga ljud, ljus och bild. Föreställningen ges endast en gång och efteråt kan alla som vill skänka en julklapp till Lars
Läs mer/Boka>>

Brainpool
22 december kl.20.00 på Blå Båten
Malmös popkungar reser sig på 9 och river av en gungande spelning i Blå Båtens salong så att svallvågorna når till andra sidan sundet. Har man en gång gjort en jullåt är det synd att inte spela den offentligt så ofta man kan!
Läs mer/Boka>>