Fotograf: Fredrik Egerstrand

Mariam the Believer

Mariam Wallentin är en artist med stort hjärta, lika eftertänksam som musikaliskt djärv i sitt konstnärskap. En Alice Coltrane för vår tid. Hennes röst utforskar oupptäckta världar, där själsligt djup möter musik och får oss att känna och tänka.

Med musikaliska rötter dels i improvisation, dels i pop och soul, har Wallentins karriär korsat ett flertal mångfacetterade territorium; Wallentin är halva Wildbirds & Peacedrums och en av de kreativa krafterna i jazzkollektivet Fire! Orchestra. Hon har jobbat med band som Deerhoof och Konono no 1, med körer, stråkensembler, symfoniorkestrar, sjungit för Björk och varit med i en experimentell opera av noisemusikern Ben Frost. Hon har musikaliska samarbeten ihop med Damien Rice och Leslie Feist, har vunnit Manifestpris, Jazzkattenpris och nominerats ett flertal gånger till Grammis.

Med sitt kompromisslösa förhållningssätt till musik startade Wallentin 2012 sitt projekt Mariam The Believer, för att kunna fokusera sitt uttryck in i ett mer poporienterat projekt. Mariam The Believer har släppt två hyllade fullängdsalbum på sin egen etikett Repeat Until Death. Hon har en pågående serie med EPs vid namn ”Instant Creativity”. Nu är hennes tredje fullängdsskiva i ordningen inspelad och snart redo att släppas, ”Breathing Techniques”. Nya låtar om längtan samt ett utforskande kring livets sköra ögonblick och existensens ständigtutvecklande natur. Framfört ihop med en kammarmusikalisk sättning i modernare tappning, popmusik möter improvisationer i ett poetiskt flöde. Mariam är en artist som vågar och som berör. Ingen lämnas oberörd.

Mariam Wallentin–sång, komposition
Samuel Runsteen–cello, viola da gamba
Josefin Runsteen–fiol
Andreas Werliin–trummor, percussion
Alexander Zethson–keyboards
Johan Graden–piano

Vill du äta och dricka något gott i samband med ditt besök på Palladium?
I Palladiums servering finns bl.a. vin, öl, olika alkoholfria drycker, paj, smörrebröd, laxbakelse, lättare tilltugg samt kaffe och kakor. Här kan du läsa mer om vad Palladium servering har att erbjuda och hur du gör en förbeställning: www.palladium.nu/palladium-servering/

 • Plats : Palladium, Södergatan 15, Malmö
  Datum : torsdag 7 november
  Tid : 19:00
  Priser :
  • Entré: 280 kr
  • Medlem Jazz i Malmö : 250 kr
  • Studerande: 200 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp Förköpet stänger: 2024-11-07 19:00