• Kategori:
  • Hemsida: http://www.inkonst.com

Nasim Aghili ”Shoresh/The ground is on fire” - INSTÄLLT

Kudzai Chimbaira, som var en del av föreställningen, har gått bort. Vi sänder vårt djupaste deltagande till familj, anhöriga och alla som fått chansen att arbeta med Kudzai. Detta är en förlust för hela scenkonstsverige.

Föreställningarna ställs därmed in och alla som har köpt biljett kommer bli kontaktade.

Ta hand om varandra. Kärlek och kraft från alla på Inkonst

Motstånd, poesi och civil olydnad

Den fristående uppföljaren till omdebatterade Marken Brinner fyller scenen med röster från internationella motståndsrörelser.

Shoresh/The Ground is on Fire är inspirerad av fyra samtida protester i europeiska och amerikanska städer och lyfter frågor om proteströrelser, motstånd och organisering för att vinna demokratiska rättigheter. Föreställningen är ett internationellt samarbete mellan svenska konstgruppen aghili/karlsson och fyra poeter från London, Los Angeles, Paris och Stockholm.

Detta är en fristående uppföljning på Marken Brinner - en föreställning om upplopp i Husby/Clichy-sous-Bois/Tottenham/South Central, som spelades på Ung Scen/Öst 2014. Trots sedan länge utsålda hus blev Marken Brinner nedlagd efter bara en månads speltid och gav upphov till en av vår tids största svenska debatter om scenkonst och politik.

I debatten diskuterade journalister och polis skamlöst om antirasismen gått för långt, om det är okej att ifrågasätta polisbrutalitet och om konsten kan ta sig friheter att iscensätta andra ordningar än de rådande. Shoresh/Marken brinner vill diskutera just frågor om folkrörelser, civilt motstånd och organisering för demokratiska rättigheter i en värld där rasism, homofobi, kapitalism och sexism går hand i hand och låter makten definiera vad motståndet har för riktning, syfte och ambitioner.

Shoresh/Marken brinner har spelats i Los Angeles, San Diego, Charleston, Paris och Stockholm. Lokalt engagerade poeter medverkar på scenen och gör föreställningen delvis plastspecifik genom att utgå ifrån platsens relation till civil olydnad, folkliga protester och de behov som väcker kamper för medborgerliga rättigheter. I och med turnéns nedslag på olika platser skapas ett solidariskt nät mellan platserna och konstnärerna som alla verkar inom ett politiskt scenkonstfält blir uttolkare eller vittnesbärare i historieskrivningen av dessa rättvisesträvande protester och lägger grunden för att visionera om en annan möjlig ordning.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.