• Speltid: 120 min totalt med paus
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.musikiappelriket.se

Musik i Äppelriket – Harmonisk Verkstad

Bakom namnet döljer sig regionens mest välrenommerade musiker inom den tidiga musiken. De har lämnat 1600- och 1700-talet bakom sig för att utforska romantiken. Dvořák och Suk är huvudpersonerna i säsongens sista konsert.

I Skåne bor och verkar några av landets toppmusiker inom den tidiga musiken. Det vanliga är att höra dem spela Bach, Telemann eller kanske Vivaldi. De spelar alla i ensembler som Concerto Copenhagen, Anima Eterna Brugge, Norsk Barokkorkester, Barokkarne, och medverkar även regelbundet i de flesta av regionens konserter inom tidig musik.

Nu tar de steget framåt i tiden och har ett program med några av högromantikens vackraste verk för stråkensemble. Kvintetter av Suk ochDvořák spelas i våra öron inte tillräckligt ofta, och framförallt aldrig på sensträngar med utgångspunkt i den stiltrogna tolkning som dessa musiker är så skickliga på.

Medverkande:
Kanerva Juutilainen och Johanna Andersson violin, Rastko Roknic viola, Judith-Maria Blomsterberg cello, Mattias Frostensson kontrabas

Begränsat antal biljetter finns att köpa på plats

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.