Fotograf: Gabriel Flores Jair
  • Speltid: 120 min totalt med paus
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.malmodockteater.com
  • Artist / Medverkande: Malmö Dockteater

LIMMERSKAN OCH THE GLUE MOVEMENT— ETT LABORATORIUM FÖR LIM-EXPERIMENT OCH ANDRA FORMER AV POESI BAKOM NEDDRAGNA PERSIENNER

Limmerskan och The Glue Movement är en föreställning, en installation, ett fanzine, ett rum för sökandet efter de förlorade delarna och närstudier av stelnade limbubblor.

Verket tar sin utgångspunkt i konstnären och skådespelaren Ellen Norlunds alter-ego Limmerskan (The Glue Girl). Detta skugg-jag har skapat sitt eget universum där hon relaterar allt till lim och lagning.

Genom lim och sköra material närstuderas trasigheten hos minnen, kroppar och drömmar. Det är en undersökning av ensamhet och av längtan efter att höra till, att vara nån annan, att bryta sig fri.

Publiken bjuds in till Limmerskans laboratorium. I ett flytande repetitivt limmande och söndrade, lagande och krossande, klippande och klistrande med de bilder, melodier och material som finns i vår vardag formas en alternativ verklighet. Här råder en inkonsekvent och känslomässig logik som följer limmets strömmar ner i underjordiska labyrinter och genom ändlösa inre landskap - rakt in i The Gluenivererse.

Malmö Dockteater fortsätter här med sitt undersökande av objekt och material för att skapa estetiska upplevelser. Genom associativt pysslande, tillverkning av hemmagjordafanzins, fotografering, kollage, slump och medvetet skapande blir limmet till ett konkret material, en metafor och ett uttryck i sin egen rätt.

Idé, koncept och regi: Ellen Norlund
Medverkande: Ellen Norlund
Installation och rum: Ellen Norlund
Musik och ljuddesign: Jenny M. Jensen
Ljusdesign: Kerstin Weimars och Hanna Reidmar
Konstruktion och tillverkning: Oskar Olsson
Kostymkonstruktion: Nico Svensson
Scenografiassistent: Johanna Wagner
Körtekniker: Jenny M Jensen
Producent: Anna Jonsson Björk

Illustrationen och bilden är gjord av Ellen Norlund.

Med stöd av: Region Skåne, Malmö Stad, Kulturrådet, Konstnärsnämnden.
I samarbete med: ABF och Folkuniversitetet.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.