• Speltid: 60 min totalt utan paus
  • Kategori:
  • Hemsida: http://lund.riksteatern.se

Fulet - Teater 23

En skräckföreställning i skolkorridoren om förtryck och hämnd

Fulet var hon i klassen som ingen riktigt pratade med. De enda som verkligen la märke till henne var Kim och Sandra. De störde sig på henne, äcklades av henne och avskydde hela hennes person.

Så en ödesdiger fredag fick Kim och Sandra en underbar idé. De skulle jävlas med Fulet genom att lura in henne i sitt skolskåp och låsa dörren efter henne. Inget alltför farligt, förr eller senare skulle någon släppa ut henne. Dessutom var det ju bara Fulet, så ingen stor grej.

Men helgen gick och ingen släppte ut Fulet. Det som började som ett skämt förvandlades till blodigt allvar för Kim och Sandra som snart insåg sitt hemska misstag. Ett misstag som skulle komma tillbaka och utkräva sin obarmhärtiga hämnd...

Teater 23 presenterar en föreställning som förenar mobbing och förtryck i skolkorridoren, med något så kittlande som skräckgenren. En nervpirrrande och spännande kombination som gör att Fulet till en teaterföreställning som publiken inte kommer att glömma i första taget. Baserad på skräckförfattaren John Ajvide Lindqvists ("Låt den rätte komma in", "Hanteringen av odöda", "Människohamn") novell med samma namn.

Dramatiseringen av Fulet har gjorts av dramatikern och dramaturgen Gustav Tegby. Hans tidigare verk innefattar bland annat "Alla älskar Bernie Madoff" på Dramalabbet, "Gengångare & Zombies" på Malmö Stadsteater och "Gargantua" på Skuggteatern som blev uttagen till bibu.se 2014.

För regin står skådespelaren och regissören Rikard Lekander. Han har regisserat en lång rad uppsättningar med skräck som tema, bland annat "Frankenstein" på Helsingborgs Stadsteater, "Necromonicon" på Dramaten samt "Gengångare & Zombies" på Malmö Stadsteater

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.