• Kategori:
  • Hemsida: http://urbanbalkanmalmo.blogspot.se/

Zoster /Bosnien och Hercegovina/

Famous Mostar band Zoster LIVE

Bandet Zoster bildades hösten 2000 på Mario Knezović och Dražan Planinićs initiativ. Ett år senare rekryterade de trummisen Goran Rebac och sångerskan Marijana Pejić och uppträdde med namn som “Zmajevi” och “Flomasteri”.

Det nuvarande namnet kommer från Mario som återhämtade sig från herpes zoster. Herpes zoster är ett virus som lever i människor och kan orsaka utslag om man har ett svagt immunförsvar. Bandnamnet Zoster är en metafor för samhällets låga “immunförsvar” och att man måste agera och säga något om det.

Zoster tror på att reggae är den lämpligaste musiken för att lugna ner det turbulenta Balkan. Bandet vill framföra ett budskap om tolerans, fred, framåtskridande, utbildning och kärlek.

När Marijana lämnade bandet blev Mario ledsångare. 2003 spelade Zoster in sin första singel, “Majko Jamajko”. Efter att ha gått genom flera kriser, den största var att hitta en passande fjärde medlem, bestämde sig Goran, Mario och Dražan för att spela in en demo i februari 2004. De förväntade sig aldrig att de skulle hamna högst på alla lokala topplistor. Samma sommar anslöt sig Marko Jakovljević och Atilla Aksoj till bandet. De förnyade och återupplivade bandet.
Zoster förenar kristna, muslimer och ateister i staden Mostar, deras segregerade hemstad i segregerade landet Bosnien och Hercegovina i segregerade ex Jugoslavien.

Zoster är bäst när man upplever dem live!


Visa större karta

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.