Fotograf: Olof Grind
 • Arrangör:
 • Kategori:
 • Hemsida: http://www.palladium.nu

XENO MANÍA – Lusten till det främmande

Ale Möller firade 50 år som scenartist 2021 och släppte i samband med det en CD med sitt storslagna musikverk som hyllar lusten till det främmande, XENO MANÍA. Ale Möller har tagit fasta på inspirationen från fyra av sina stora inspiratörer: en grekisk amanes-sångare, en indisk baul-guru, en legendarisk dalaspelman och en riti-spelare från Västafrika . Resultatet är ett musikkonstverk med det som är signifikant för Ale Möllers konstnärskap: musiken blir aldrig mainstream och han lyckas kombinera det traditionella med det nya och angelägna.

– Tidigare har det alltid varit de fysiska mötena med spelvänner runt om i världen som fått igång mig. Men med XENO MANÍA upptäckte jag att de mötena allt oftare sker inuti mitt huvud. Många av mina stora inspiratörer lever ju inte längre, men känns ändå så oerhört närvarande. Det blir lite som att jamma med de som inte längre finns! säger Ale Möller, som förra året tilldelades regeringens hederspris för mångåriga insatser för svensk musikexport.

På scen framförs XENO MANÍA av ett niomannaband, noga utvalt av ciceronen Ale, där varje medlem är ett starkt namn med en egen karriär. Med dubbla slagverk, blåsarsektion och nyckelharpa som blandar sig med Ales alla udda instrument skapas en egen klang.

Medverkande:
Ale Möller – mandola, flöjter, dragspel, hackbräde, harpa Jonas Knutsson – saxofoner Liliana Zavala – percussion Johan Graden – piano Robin Cochrane – trummor Anna Malmström – saxofon Karin Hammar – trombon Erik Rydvall – nyckelharpa Felisia Westberg – bas

Konserten ingår i Malmö Folk Festival.

 • Plats : Palladium, Södergatan 15, Malmö
  Datum : torsdag 13 oktober
  Tid : 19:00
  Priser :
  • Entré: 360 kr
  • Pensionär: 320 kr
  • Studerande: 260 kr
  Platser kvar: Fåtal platser
  Boka / Köp

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.