• Speltid: 180 min totalt med paus
 • Arrangör:
 • Kategori:
 • Hemsida: https://forfattarcentrum.se
 • Artist / Medverkande: Keywan Karimi och Eskil Fagerström

Writing on the City – staden, naturen och den förbjudna skriften

Dokumentärfilmaren Keywan Karimi dömdes 2013 till sex års fängelse och 223 piskrapp av den iranska staten för sina experimentella filmer om bland annat graffitti och propagandamålningar i Teheran. Karimi arbetar i situationisten Guy Debords anda och gör film som vill förändra kulturen och samhället i grunden genom att visa det som annars riskerar att tystas ned och falla i glömska.

Filmen Writing on the City är ett collageartat filmkonstverk som i såväl historiska klipp som i dokumentära scener och intervjuer gestaltar gatukonstens utveckling i Teheran under tre decennier – från revolutionära slagord, kontrarevolutionär protestskrifter och martyrmålningar, till modern graffitti och totalitära försök att skyla över Teherans förfallna byggnader med muralmålningar av frodig natur.

Efter filmen samtalar journalisten och författaren Eskil Fagerström med Keywan Karimi om hans filmskapande, om den urbana naturen och de många provocerande och politiska uttryck skriften kan ta på stadens ytor – i såväl Teheran som i Malmö.

Filmen är 60 minuter lång, och samtalet varar i cirka 45 minuter. Däremellan har vi en liten paus.
Författarcentrum Syd bjuder alla på kaffe, te och kaka!

 • Plats : Ungdomens Hus, Norra Skolgatan 10 B, Malmö
  Datum : torsdag 25 augusti
  Tid : 18:00
  Priser :
  • Bokningsavgift: 10 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.