• Kategori:
  • Hemsida: http://www.victoria.se

WINTERGATAN

Det svenska fenomenet Wintergatan har trollbundit en hel värld med sin innovativa instrumentalmusik. I början av året släppte de videon "Marble Machine" som på tre dagar passerade 10 miljoner visningar, vilket är en sensation i sig. I november kommer de till Victoriateatern och ger två intima konserter, så missa inte chansen att få uppleva detta unika band live.

Wintergatan bildades 2011 med intentionen att skapa nyskapande och innovativ musik. Samtliga medlemmar spelar flera olika instrument och inställningen redan från start har varit att ständigt utveckla sitt musicerande. Kommer man på att man behöver något instrument som ingen i bandet behärskar, så ser man helt enkelt till att någon lär sig detta. Eller så bygger man ett nytt. På detta vis är man under ständig förnyelse och riskerar aldrig att stagnera.

Hösten 2012 släppte Wintergatan den uppmärksammade debutsingeln "Sommarfågel" med tillhörande video, vilken följdes upp med bandets självbetitlade debutalbum under våren 2013. Efter 18 månaders konstant turnerande fick bandets grundare Martin Molin i november 2014 en vision om att bygga ett nytt programmerbart instrument. Han hade byggt en del egna instrument tidigare, varav Modulinen och The Music Box väckt uppseende i videon till "Starmachine2000", men detta projekt skulle bli på en helt annan nivå. Byggandet började planeras.

Konstruktionen var beräknad att ta ungefär två månader, men visade sig ta hela 14 månader. Med en sällan skådad envishet och många lärdomar längs vägen skulle dock Martins vision till slut bli verklighet. The Marble Machine var född. Wintergatan spelade omedelbart in en singel med detta instrument i fokus som givetvis fick heta "Marble Machine" och till denna släpptes den 1 mars 2016 en video där bygget visas upp i all sin prakt. Endast tre dagar efter släppet hade denna video passerat 10 miljoner visningar! Wintergatan var nu plötsligt ett världskänt fenomen.

Wintergatans musik handlar enbart om just musik och experimenterande med olika instrument. Med pumpande beats i botten och ljudet av de hembyggda instrumenten på toppen är bandets sound både stort och minimalistiskt på samma gång. Då alla låtar är instrumentala kretsar allt kring starka melodier vilket resulterar i en inkluderande och universell musik.

Picknickföreställning
Pris: Salong 350:- / Balkong 340:- (i biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekomenderar Möllans Osts Tapastallrick För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!


Visa Victoriateatern på en större karta

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.